Een weekend Heidelberg

Een weekend Heidelberg

Zo’n 450 kilometer van Brussel kan men de Duitse plek Heidelberg opmerken. Op het vlak van weekendjes weg vergeten we Duitsland jammer genoeg vaak. Het land heeft bij menig toeristen niet de uitstraling van bijvoorbeeld Frankrijk en Spanje. Hoogtijd om de vooroordelen te ontkrachten, want ook in het gigantische Duitsland valt een hoop te beleven.

 

Denken we maar aan de mooie Moezelstreek met Cochem. De eeuwenoude stad Trier doet het ook goed bij toeristen en het Zwarte Woud is er dan weer voor de sportievelingen die houden van natuur. Ergens tussen bovengenoemde parels en op zo’n 450 kilometer van Brussel kan men het historische Heidelberg opmerken, een leuke plek voor een weekend weg.

In het noordwesten van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg kan men de Stadtkreis Heidenberg opmerken. De stad ligt grotendeels aan de westelijke oever van de Neckar. Als universiteitsstad heeft de stad veel aanzien verworven, maar ook het historische centrum mag er wezen. Onder andere het indrukwekkende Schloss Heidelberg is een streling voor het oog. Hoogtijd om een weekend Heidelberg te organiseren. Neem onderstaande tips eens door:

  • Kuieren door het centrum van dit romantische stadje is een leuke bezigheid. Het centrum is compact en de vakwerkhuizen worden vaak op de gevoelige plaat vastgelegd.
  • De stad werd niet gebombardeerd tijdens de Tweede Wereldoorlog en herbergt dus een hoop historische schatten. Leuk is om deel te nemen aan een wandeling met gids.
  • In de winter kan men vaak sneeuw opmerken in de stad. De zomer is er lang en warm en de ideale reistijd is dan ook van mei tot en met september. De kerstmarkten zijn feeëriek.
  • Boven de stad domineert het Shloss Heidelberg het uitzicht. Men kan per kabelbaal het kasteel bezoeken en eventueel ook nog wat meer hoogtemeters pakken richting de top van de heuvel, Konigstühl. Hier genieten men van een mooi panorama. Romantische tip: hier een picknick organiseren.
  • Het apothekersmuseum is leerrijk.
  • Men kan er zeker meerdere dagen overnachten, want in de buurt kan men onder andere Mannheim opmerken (onder andere prachtige universiteit) en ook de Vogezen in Frankrijk liggen vlakbij. De stad Frankfurt am Main kan men op minder dan 100 kilometer aantreffen. Hypermoderne wolkenkrabbers bevinden zich hier vredig naast antieke vakwerkhuizen. Een uitdagende omgeving dus.

 

Heidelberg is zo’n leuke citytrip bestemming waar je wellicht nog nooit had van gehoord. Men kan de stad gemakkelijk bereiken per wagen en echt lang hoeft men ook niet te rijden. Ideaal voor een weekend!

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Scenic view of old buildings and car traffic at the bridge Stockholm, Sweden
Zweden

Zweden Een rondreis Zweden staat bij ongelofelijk veel mensen op de bucket list… en dat is niet meer dan terecht. Zweden is één van de

Tsjechië
Tsjechië

Tsjechië Het land Tsjechië zoals we het nu kennen is een jong Midden-Europees land. Na de opsplitsing van Tsjechië en Slowakije ontstond in 1993 de

Slovenië
Slovenië

Slovenië Personen die traditioneel een trip plannen in Oostenrijk en Duitsland kunnen misschien Slovenië eens overwegen. Het land is gelegen in Midden-Europa en het wordt

Polen
Polen

Polen Polen is een land met veel variatie en daardoor bekend om veel verschillende aspecten. Grote bekende steden in Polen zijn bijvoorbeeld Krakau, Krynica-Zdroj en

Oostenrijk
Oostenrijk

Oostenrijk Belgen trekken graag naar de bergen van Oostenrijk. Na dik 1000 kilometer rijden bereikt men de Oostenrijkse grens. Een vignetje aankopen en men kan