Finkenberg in de zomer

Finkenberg in de zomer

Oostenrijk is een leuk vakantieland. De laatste jaren ontwikkelde het land zich tot een toeristische grootmacht. De lokale overheden munten het op gezinnen. een hoop activiteiten voor klein en groot lokken jaarlijks een hoop toeristen naar het land. In de winter is het een skiparadijs, maar in de zomer is het een fiets- en wandelparadijs. Ook Finkenberg is een magische plaats. Het is gelegen in de populaire deelstaat Tirol. Het ligt vlakbij Mayrhofen aan de ingang van het Tuxertal. Gelegen op een hoogte van 840 meter, maar vlakbij liggen een hoop bergen met een hoogte van meer dan 3000 meter. Ook verschillende gletsjers kan men in de nabijheid opmerken.

Accommodaties

oostenrijk finkenberg
Onze tip: Ferienhotel Aussicht – prijzen en meer

Aan accommodaties geen gebrek in de regio. Er zijn een hoop appartementen op te merken, maar ook aan hotelkamers is er een ruime keuze. Eerder goedkope kamers kan men boeken, maar ook peperdure suites zijn beschikbaar. Verwarmde zwembaden, culinaire verwennerij, wellness, prachtige balkons, waterparken verbonden aan hotelketens en meer kan men allemaal boeken. Bovenstaand hotel – Ferienhotel Aussicht – is alvast een leuke stek. Zoals de naam doet vermoeden kan men hier vaak genieten van een mooi zicht. Geef toe: de dag starten met een ontbijt op een terras met zicht op de mythische bergen, heerlijk toch?

Wat te doen in Finkenberg?

In het populaire Tirol kan men in de zomer een hoop activiteiten ondernemen. Natuurparken lokken toeristen met goed uitgestippelde wandel- en fietspaden. Beginners trotseren enkele honderden hoogtemeters en maken gebruik van kabelbanen, maar fervente bergliefhebbers komen ook aan hun trekken. Duizenden hoogtemeters afleggen kan hier perfect. Berghutten bezoeken, watervallen aanschouwen, pittoreske stadjes bezoeken en een daguitstap organiseren richting een ietwat grotere stad, … Het is allemaal mogelijk.

finkenberg op uitstap

Tips

  • In hotels kan men vaak mappen met wandelingen en fietstochten bekijken. Ook ken men er gespecialiseerde boeken vinden. In Tirol kan men duizenden kilometers goed bewegwijzerde routes aantreffen. Het is een waar wandelparadijs. Natuurlijk altijd de route afstemmen met de eigen conditie.
  • Kabelbanen zijn altijd leuk. Relatief vlot verslaat men een hoop hoogtemeters en men komt vaak toe in een oase van rust alweer pittige wandelingen starten. Soms krijg je van het hotel een kaart en met deze kaart kan men dan de liften gratis gebruiken. Kijk zeker goed na of je in aanmerking komt voor dergelijke kaart.
  • Oostenrijk is een prachtig natuurland. Geniet van de natuurpracht!
  • Hintertuxer Gletscher, streling voor het oog.
  • Indrukwekkende waterval van Krimml.
  • Schlegeisspeicher, via de Zillertal Strasse

 

Kortom: een leuk Oostenrijks plekje om tot rust te komen. Vergeet zeker de goede wandelschoenen en de fietsen niet mee te nemen op reis. De streek doe je eer aan door op een ecologische manier rond te toeren. Eventueel een elektrische fiets, want de Oostenrijkse bergen bedwingen is niet voor eenieder weggelegd. Uiteraard kan men de sportieve inspanningen ook afwisselen met culturele bezoekjes.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Cityscape
Ontdek een leuke citytrip dichtbij

City trips are a popular way to explore new destinations and experience the vibrant atmosphere of urban life. Whether you’re looking for a weekend getaway