Gardameer hotel met zwembad

Gardameer hotel met zwembad

Tijdens onze rondreis in de buurt van de Noord-Italiaanse meren hebben we gebruik gemaakt van enkele accommodaties. Het eerste deel van de reis vertoefden we rond het Lago Maggiore. We verbleven in een appartement zonder zwembad. De volgende stopplaats was aan het Gardameer en daar stond ‘genieten’ op de eerste plaats. Een viersterrenhotel in combinatie met een heerlijk zwembad bood een echte meerwaarde. Het frisse meer is dan wel altijd in de buurt, maar op sommige plaatsen is een zwembad geen overbodige luxe. Ook indien het de bedoeling is om daguitstappen te plannen en weinig tijd in het hotel te vertoeven, toch raden we aan om in het hoogseizoen te opteren voor een accommodatie met zwembad. Tijdens de heetste momenten van de dag (tussen 13u en 16u) is het nemen van een verfrissende duik in het zwembad geen overbodige luxe.

Hotel Gardameer – Porta Del Sole

Een voorbeeld van een zeer degelijk hotel aan het Gardameer is Hotel Porta Del Sole. Een kamer met magnifiek uitzicht, een prachtig zwembad en ook nog eens een uitstekende reputatie.

Gelegen op een heuvel in de buurt van enkele absolute hoogtepunten van het Gardameer. ’s Morgens opstaan, genieten van een heerlijk ontbijt met vers fruit en een hoop mogelijkheden omtrent taart, brood en beleg en vervolgens de streek verkennen, … Het is Italië op zijn best!

In de buurt

Het hotel is gelegen in het kleine plekje Soiano del Lago. Het is het hoogstgelegen dorp van de Valtenesi en ligt vlakbij de gezellige dorpjes Manerba en Moniga del Garda en dankzij de ligging kan men genieten van een prachtig zicht op de omgeving. Een hoop hoogtepunten kan men in de buurt opmerken en een deel is perfect bereikbaar per fiets. Een elektrische fiets is dan bes handig, want de ligging van het hotel brengt wel aardig wat hoogtemeters met zich mee.

Het toeristische deel van van het meer (het zuiden met onder meer de droomplek Sirmione) is vlot bereikbaar en ook in de buurt kan men enkele leuke plekken opmerken: Salo, Limone Sul Garda en de Rocca di Manerba zijn slechts enkele voorbeelden. De ideale uitvalsbasis om het zuiden en het westelijk deel van het meer te verkennen.

Enkele grotere steden liggen ook in de buurt: neem de top citytrips in Italië eens door en bekijk de mogelijkheden.

Mogelijkheden

Een hotels met zwembad geen gebrek rond de Italiaanse meren. In de zomer kan de temperatuur nogal hoog oplopen en het hoogtepunt wordt tussen 12 en 16 uur bereikt. Het is dan zalig om even aan wat verfrissend water te vertoeven. Een accommodatie is dan ook zo gevonden. Even de grotere boekingssites aflopen, een goede promo zoeken en voor je het weet kan men beginnen aftellen.

Het hotel hierboven beschreven is een persoonlijke keuze. Het lag ietwat afgelegen op een rustige plek en het diende als uitvalsbasis om het toeristische zuiden met Peschiera del Garda en Sirmione te bezoeken en ook het westelijk en noordelijk deel kan men gemakkelijk verkennen. Kortom: een meer dan degelijk hotel om de Italiaanse prachtige Noord-Italiaanse meren (in dit geval het Gardameer) te bezoeken.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder