Goedkope citytrips in Europa

Goedkope citytrips in Europa

Indien we enkel en alleen kijken naar Europa, dan merkt men al een hoop mogelijkheden op aangaande citytrips. Onze buurlanden Frankrijk, Duitsland en Nederland bevatten een hoop parels en iets verder weg zijn de mogelijkheden eindeloos – denken we maar aan vakantieland Italië alwaar men moeiteloos een tiental prachtsteden kan opsommen.

Europa verkennen is leuk! De financiële middelen zijn uiteraard niet eindeloos en in het beste geval wenst men dus relatief goedkoop op verkenningstocht te gaan. In Europa is dit zeker mogelijk. Alhoewel men moet melden dat ‘goedkoop’ best variabel is van betekenis. In dit artikel gaan we na hoe het mogelijk is om een goedkope citytrip in Europa te plannen. Drie belangrijke punten worden bekeken: het vervoer, de bestemming en het bestedingspatroon ter plaatse.

 

Goedkope citytrips in Europa

Vervoer

Het grootste voordeel van ‘Europa’ is de nabijheid. In het beste geval kan men per wagen afzakken naar de bestemming en dan hoeft men enkel te betalen voor brandstof, tol, vignetten en eventuele onderhoudskosten van de wagen. Indien het iets verder moet, dan is het vliegtuig de geliefkoosde optie. Efficiënt en goedkoop zijn tegenwoordig de kernwoorden die in verband worden gebracht met vervoersmiddel. De lagekostenmaatschappijen bieden spotgoedkoop tickets aan en er is ook een ruime keuze. Meerdere vluchten per dag doen de toeristische steden aan en vaak is het mogelijk om voor minder dan 100 euro heen en terug te vliegen richting een stad. Reken daar het pendelen naar de luchthaven bij en eventuele parkeertarieven van de wagen aan de luchthaven en nog steeds kan men opmerken dat het vliegtuig vaak een spotgoedkope keuze is.

Stel jezelf dynamisch op in de zoektocht naar de goedkoopste tickets. Vaak is Ryanair de voordeligste optie, maar ook daar zijn forse verschillen. Een heenvlucht naar Dubrovnik kost bijvoorbeeld de maandag 200 euro en enkele dagen later is dit amper 100 euro. Vergelijken is dus de boodschap.

De bestemming

Europees gezien zijn de verschillen niet al te groot. Riga, Belgrado, Praag en Porto zullen iets goedkoper zijn dan bijvoorbeeld Parijs en Brussel, maar de verschillen vervagen. De meeste landen van Europa scoren hoog in de lijst van welvaart en welzijn en dat heeft zo zijn prijs. Toeristische bestemmingen zijn doorgaans ook iets duurder. Portugal staat bijvoorbeeld gekend als een iets goedkoper land, maar Lissabon is dan weer iets duurder dan de rest van Portugal. Een hotel, een terrasje en een restaurant is in de Portugese hoofdstad niet spotgoedkoop. Ook entreegelden van bezienswaardigheden zijn vaak aangepast aan het toerisme. Europa is dus best een dure bestemming. Uiteraard betekent dit niet dat het een dure trip hoeft te worden. Het is perfect mogelijk om Europees gezien te reizen ‘op een budget’. Ter plaatse wat verstandige keuzes maken is dan een belangrijk onderdeel van de goedkope citytrip.

Bologna is minder toeristisch dan een hoop andere Italiaanse steden en de stad verdient daarom een plaatsje in een lijst van goedkopere citytrips.

Ter plaatse

Goedkope vliegtickets en een eerder voordelige hotelkamer werden geboekt. Het is een begin van een goedkope reis. Ter plaatse kan men op een hoop manieren besparen. Een terrasje doen op één van de primaire straten van de stad is vaak een dure bezigheid. In een zijstraat is diezelfde cola stukken goedkoper. Ook qua restaurants kan men hetzelfde opmerken. Toerisme trekt helaas ook ongure zaken aan. Op voorhand even op internet kijken welke ketens kwaliteit bieden aan een betaalbare prijs. De kans is immers groot dat men te dure eettenten binnenstapt en bovendien wordt vaak eten van ondermaatse kwaliteit geserveerd. Een frisdrankje kopen in een supermarkt en dit nuttigen in een plaatselijk park is ook vele malen goedkoper dan een terras. Ook in dit parkje kan men genieten van de dynamiek van de stad.

Uiteindelijk mogen we niet vergeten dat we spreken over een tripje en dat het leuk en ontspannend moet blijven. Overnachten in een goedkope jeugdherberg en zich ergeren aan het onbekende gezelschap (snurken bijvoorbeeld) hoort daar vaak niet bij. Goedkoop is één ding, maar vaak is het de bedoeling om een balans te vinden tussen luxe en betaalbaarheid. Een goedkope citytrip plannen is een persoonlijke zaak.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen