Hotel aan het meer van Bohinj

Hotel aan het meer van Bohinj

Belgen en Nederlanders gaan graag op reis met de wagen. De buur- en nabijgelegen landen Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Italië en Spanje kan men dan ook het best verkennen per wagen. Men kan rijden van punt a naar punt b en dan weer naar punt c. Autovakanties stellen ons in staat om het beste van een land te verkennen. Een ietwat vergeten land is Slovenië. Het ietwat kleine, Europese land is best veelzijdig en een heuse rondreis waard. Een Slovenië autovakantie vat men het best aan bij het meer van Bohinj. Een hotel in Bohinj boeken is een uitstekend idee.

Waarom een hotel in Bohinj?

Het meer ligt op zo’n 20 kilometer van het meer van Bled. Dit meer geniet veel meer aandacht en hier is het dan ook opmerkelijk drukker. Het toerisme in Slovenië is aan een fikse opmars bezig en dat merkt men op de weg. De kleinere wegen kunnen het aantal toeristen in het hoogseizoen nauwelijks slikken en een hoop fileleed is dan ook het gevolg. Op zomerse dagen is het moeilijk om een vrij parkeerplekje te vinden. Bled is een idyllisch plaatje, zo met dat kerkje op een eiland midden het meer. Rij nog wat kilometers door en men bereikt het grootste meer van het land: het meer van Bled.

In het noorden van het land – niet van van de grens met Oostenrijk en Italië – kan men het meer opmerken. Het is gelegen in het Triglav National Park. Rondom het meer treft men een hoop bergtoppen aan en het meer zelf geniet van kristalhelder water. Ook hier zorgt een kerkje voor een idyllisch beeld. Het is meteen duidelijk dat nachtbrakers hier niet aan hun trekken zullen komen. Toeristen die van natuurpracht en rust houden zijn hier meer dan welkom. Een duik nemen in het frisse water van het meer wisselen we af met een culturele en/of sportieve uitstap! Indien met een hotel aan het meer van Bohinj boekt, dan kan men in de onmiddellijke omgeving volgende zaken aantreffen:

Een wandeling rond het meer, activiteiten aan het meer

Het meer van Bohinj is een plaatje. Zonnekloppers zijn hier welkom, maar men kan ook een bootje huren en kajakken op het heldere water. Rondom het meer is Ribčev Laz de populairste plek. Enkele hotels, restaurantjes, en een kleine supermarkt kan men er opmerken. Wandel gerust eens een rondje rond het meer. Mooi stukjes natuur en nauwelijks bebouwing en dit alles in een prachtige omgeving.

Een fiets huren behoort ook tot de mogelijkheden. Rondom het meer is het misschien vlak, maar het maken van een hoop hoogtemeters is perfect mogelijk.

Bohinj meer

Richting de Vogel

In het plekje Ukanc, gelegen aan het meer, kan men middels een kabelbaan richting de Vogel trekken. Deze zet je af op een hoogte van ongeveer 1500 kilometer. De lengte van de kabelbaan is maar liefst 1,6 kilometer. Eenmaal boven kan men genieten van een prachtig zicht op het meer en de omliggende bergen. In de winter kan men er skiën en in de zomer kan men er dan weer heerlijk wandelen.

Waterval Savica

Naast de kabelbaan kan men in Ukanc nog een mooie bezienswaardigheid opmerken: de Savica waterval. De wagen parkeren kan op een betalende parking. Na een half uurtje en het nemen van een hoop steile trappen kan men op een uitkijkplaats kijken hoe de 78 meter hoge waterval zich eerst in een turquoise bassin stort. Nadien stroomt het water naar de Savica rivier. Het is een romantisch gegeven.

Waterval Savica

Meer van Bled

Op zo’n 20 minuutjes rijden van Bohinj kan men het populairdere meer van Bled opmerken. Het kasteel en het kerkje midden in het water zorgen hier voor een fraai zicht. Het is er vaak drukker, maar ook hier kan men zeker een aangename tijd beleven. De twee meren liggen vlakbij en kunnen beide dienen als goede verblijfplaats.

meer van Bled

Iets verder …

Slovenië is een klein land en alles ligt dus eigenlijk vlakbij. Vaak zal men met de wagen afzakken richting het land en dat stelt je in staat om leuke daguitstappen te organiseren. Denken we maar aan de hoofdstad Ljubljana. Het meer van Bohinj is ook gelegen in het Triglav Nationaal Park en dus is er een hoop natuurlijke schoonheid te bewonderen. Bergtoppen, watervallen, grotten, kloven en uitdagende wandelingen lokken een hoop natuurliefhebbers naar de streek. Iets verder ken men een kleine kustlijn aantreffen. De lengte is klein, maar de historische waarde van enkele steden aan deze kust is best groot. Bergen, vlaktes en zee – de veelzijdigheid van Slovenië is enorm.

Hotel zoeken

Rondom het meer kan men wat accommodaties opmerken. Ook een camping aan de oevers van het gigantische meer is bereikbaar, maar reserveren is daar misschien wel verstandig. We raden je aan om de volgende mogelijkheden eens te bekijken. Een hotel zoeken (aan het meer van Bohinj) is steeds een persoonlijke kwestie. Soms is een vakantiehuis ook een interessante optie. Enkele leuke aanbiedingen.

Meer Slovenië

De Sloveense pracht ontdekken is dus perfect mogelijk per wagen. Het veelzijdige land is best klein en met wat korte autoritjes ontdekt men de mooiste parels. Vertoeven aan het meer van Bled stelt je in staat om een groot deel van Slovenië te verkennen, maar eventueel kan men ook even halt houden aan de Sloveense Riviera en de charmante kustplekjes verkennen.

meer van Bohinj

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder