Hotel in Lissabon

Hotel in Lissabon

Lissabon is de hoofdstad van Portugal. De stad ligt op de rechteroever van de Taag, vlakbij de Atlantische Oceaan en het is tevens de meest westelijke grote stad van Europa. De stad is absoluut een bezoek van drie dagen waard. In het beste geval maakt me ook nog de noodzakelijke uitstap richting het feeërieke sprookjeskasteel van Sintra en dan kan men er dus gemakkelijk 4 dagen vertoeven.

De historische rijkdom van de stad is ongezien. Lange tijd terug – in de tijd van de ontdekkingsreizigers – was Portugal een grootmacht. Tegenwoordig is die macht iets minder. De economische recessie is jammer genoeg ook zichtbaar in het straatbeeld. Historische gebouwen, pal in het centrum, zijn aan het verkommeren. Laat ons alles hopen dat het geld van het toerisme correct wordt aangewend om de stad terug in ere te herstellen.

Een Lissabon citytrip is zeker aan de orde. In dit artikel nemen we enkele tips en hoogtepunten door. Het is geenszins de bedoeling om uw reis volledig te plannen, maar op de hoogte zijn van bepaalde tips en zaken stelt je wel in staat om een citytrip efficiënter te plannen. Extra aandacht gaat uit naar een geschikt hotel in Lissabon.

hotel lissabon

Lisbon Card

Alvorens we beginnen met de hoogtepunten op te sommen, raden we je aan om de toeristenkaart van de stad Lissabon eens door te nemen. Zowat alle grotere toeristische steden hebben dergelijke toeristenkaarten. Betaal éénmalig een som geld en gedurende het verblijf is het dan mogelijk om te genieten van tal van voordelen. Vaak is het openbaar vervoer gratis op vertoon van de kaart en ook vele attracties kan men gratis betreden (of genieten van een fiks kortingstarief). Afhankelijk van de gekozen kaart is er een geldigheidstermijn van 24, 48 of 72 uur. Vaak is de aanschaf van dergelijke kaart voordelig voor de toerist. Handig is dat men soms een lange wachtrij gewoon mag negeren en rechtstreeks naar de kassa trekken. Tijd besparend en nog eens een stuk goedkoper ook – altijd leuk!

Naar Lissabon

Lissabon is wat ons betreft één van de mooiste Europese steden. Vlakbij water en stranden, heerlijk klimaat, leuke sfeer, prachtige activiteiten, … . Kortom: de ideale recepten voor een leuke tijd. Tickets naar de stad kan men via bepaalde maatschappijen relatief vlot regelen ( denken we maar aan Ryanair) en de vlucht duurt over het algemeen een uur of 2. Van de luchthaven staat men in geen tijd in het centrum van de stad per metro of per taxi. Op voorhand even het adres en de ligging van uw accommodatie opzoeken kan een hoop frustratie voorkomen.

Citytrip Lissabon – de hoogtepunten

Tijdens een stadsbezoek is het de bedoeling om zaken te verkennen. Lissabon is qua oppervlak een aanzienlijke stad en ook qua bezienswaardigheden kan men een hoop melden. Volgende zaken komt men automatisch tegen tijdens een fikse rondwandeling doorheen de stad:

Meer uitgebreide informatie omtrent de hoogtepunten en omtrent gratis zaken in de stad neem je best eens hier door: citytrip Lissabon. Op deze pagina focussen we ons op de zoektocht naar een goed hotel in Lissabon.

Sintra

In het station van Lissabon kan men rechtstreekse treinverbindingen vinden naar Sintra. Probeer een vroege trein te regelen. In het hoogseizoen zijn de treinen richting de kunstsite wel vaker volzet. Bij een stedentrip richting de hoofdstad van Portugal moet men beslist een dagje uittrekken richting de kunsthistorische Site van Sintra. Voorspellen ze een bloedhete dag in Lissabon? Trek dan naar het microklimaat van Sintra naar het kleurrijke paleis. Te voet, via de botanische tuin, in een schaduwrijke omgeving.

Een goed hotel in Lissabon

Bij een stedentrip van enkele dagen hoort vaak een hotel. Het zou zonde zijn om een eerder ‘slechte accommodatie’ te boeken en net daarom is het interessant om op voorhand even wat zaken te bekijken. ‘Slecht’ kan men op verschillende manieren definiëren. Een complex van 5 sterren op 4 kilometer van het centrum kan als ‘slecht’ werden gedefinieerd indien het de bedoeling is om te vertoeven pal in het centrum. Enkele tips bij de zoektocht:

    • Bekijk altijd op voorhand de ligging van het hotel. Neem er een stadsplan bij en bekijk de route van de luchthaven naar het centrum. Nadien kan men de ligging van het hotel bekijken ten opzichte van de belangrijkste hoogtepunten en het metrostation.
    • Is een duur complex met 5 sterren absoluut nodig? Indien het de bedoeling is om rond te dwalen doorheen de stad, dan is een hotel met zwembad, een eigen gym en meerdere ontspanningsmogelijkheden misschien niet nodig?
    • Probeer in de stad zelf te ontbijten. Zo’n buffet is eigenlijk niet echt een meerwaarde tijdens een stadsbezoek. Shop lokaal en op die manier leer je de stad een beetje kennen.
    • Het verschil tussen een jeugdherberg is tegenwoordig klein. Boek je traditioneel een hotel? Neem dan zeker eens een kijkje naar een jeugdherberg. Ook daar kan men perfect tweepersoonskamers met eigen sanitaire voorzieningen opmerken en vaak is het iets goedkoper dan een hotel.
    • Probeer altijd een goede aanbieding te vinden. Let natuurlijk wel op. Een kamer voor 200 euro per nacht dat door de aanbieding plots 170 euro kost, het is nog steeds duur. Luxe biedt niet altijd een meerwaarde.

Een goed hotel in Lissabon vinden is uiteraard mogelijk, maar we raden je wel aan om de nodige vergelijkingen te doen. Neem ook altijd even de recensies van eerder verbleven gasten door. Het is altijd leuk om op het net wat rond te klikken en vervolgens kan men heerlijk wegdromen en aftellen.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder