Kerst in Boedapest

Kerst in Boedapest

De Kerstperiode is een drukke maand voor het toerisme. De steden doen hun best om toeristen te lokken door middel van een schaatspiste, mooie verlichting, kerststalletjes met authentieke producten en versieringen allerhande.

In eigen land hebben we de befaamde Kerstmarkt van Brussel. Europees gezien geniet deze markt aanzien. We mogen er ook best trots op zijn: het is één van de mooiste Kerstmarkten in Europa. Hoogtijd om een hotelovernachting in de hoofdstad van België te boeken om er de feeërieke sfeer te bewonderen. Indien het toch noodzakelijk is om landgrenzen te doorkruisen, dan is Boedapest zeker een optie. Enerzijds kan men er een hoop bezienswaardigheden spotten en bovendien valt er een hoop te beleven tijdens de maand december.

Eerst en vooral moeten we opmerken dat zo’n Europees tripje in december enkele belangrijke nadelen met zich kan meebrengen: het weer en de duisternis. Het is vaak vroeger donker (18 uur) en bovendien kan men vaak geen stralende zon opmerken. Aan de andere kant krijt men er mooie sfeerverlichting opmerken en bovendien valt er ongeveer 18 dagen sneeuw in de winter. Een stad bezoeken onder een sneeuwtapijt is ook interessant. Wat voor- en nadelen dus, maar Kerst in Boedapest is altijd een goed idee.

Hoogtepunten

De hoofdstad van Hongarije wordt door de Donau in twee delen gesplitst: Boeda en Pest. Meerdere bruggen van Boedapest (onder andere de Kettingbrug) verbinden de twee delen en zijn bezienswaardigheden op zich. Ook het prachtige parlementsgebouw aan de Donau siert het uitzicht en is een streling voor het oog.

Ontspannen kan op het Margaretha Eiland en daar kan men ook eekhoorns spotten. Historische gebouwen, prachtige pleinen, veel ontspanningsmogelijkheden en bezienswaardigheden kan men er ontdekken en een bezoek van drie dagen aan Hongarije is dan zeker ook gerechtvaardigd.

Zie hier een leuke youtube video:

 

Kerst in Boedapest – een goed idee?

In de maand december (eigenlijk reeds vanaf eind november) doet de stad zijn best om de duisternis te verdringen met een hoop lichtspektakel.

  • Vorosmarty-plein boedapest
  • Vorosmarty-plein kerstbezoek boedapest

Op het Vorosmarty-plein, in het hart van de stad, kan men de grootste en bekendste markt opmerken. Hier vindt men een hoop stalletjes alwaar met authentieke producten op de kop kan tikken. Ook eet- en drankmogelijkheden zijn rijkelijk aanwezig. Ongeveer 100 kerstkramen kan men er tellen en van 17 tot 20 uur is er livemuziek te beluisteren.

Op het plein voor de Sint Stefanus Basiliek kan men ook de kerstsfeer opsnuiven. Ook hier zijn er ongeveer 100 kramen en bovendien kan men ook een ijspiste opmerken.

Verder is er op Boeda ook nog de Obuda Kerstmarkt, de half overdekte Kerstmarkt Goszdu Udvar in de Joodse wijk en de kindvriendelijke markt in het Városháza Park

Kerst vieren in Boedapest

Kortom: een leuke tijd beleven tijdens de Kersperiode? Kerst in Boedapest vieren is zeker een goed idee. Hoogtijd om de Hongaarse parel met eigen ogen te aanschouwen natuurlijk. Dankzij goedkope vliegtickets in combinatie met een voordelig hotel kan men relatief goedkoop de magische sfeer in Boedapest ontdekken.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen