Last minute naar Madrid

Last minute naar Madrid

Er staan wel meerdere Spaanse steden in de top 20 Europa lijst. Geheel terecht natuurlijk. Spanje is dan ook een schitterend vakantieland en naast leuke steden heeft het ook nog meer te bieden: prachtige natuur met onder andere de Pyreneeën en uiteraard ook een gigantische kustlijn. Het heerlijke klimaat in de zomer in combinatie met het strand lokt hopen strandtoerisme. In dit artikel bespreken we de hoofdstad Madrid. Na Barcelona wellicht de populairste plek om een Spaanse stedentrip te beleven.

Een Citytrip richting Madrid raden we nooit af. De stad kan men het best in 3 dagen verkennen en eventueel pikt men ook nog wat mee van de omgeving. Tegenwoordig hoeft dit allemaal geen fortuin meer te kosten. We richten onze pijlen op een goede last minute richting Madrid.

 

 

last minute madrid

De ware betekenis van een Last minute

Pas op het laatste nippertje beslissen, een dag voor vertrek vliegtickets en een hotel regelen – dit is eigenlijk de ware betekenis van een last minute. Het systeem heeft zo zijn voordelen, maar ook nadelen. De grootste voordelen zijn de volgende: de weersverwachting voor enkele dagen op voorhand is accuraat en vaak kan men ook rekenen op een korting. Het grootste nadeel is de beschikbaarheid van vliegtickets en accommodaties. Men beslist pas op het laatste nippertje en bepaalde accommodaties zijn reeds volgeboekt. Ook op het vlak van vliegtickets kan men dezelfde bedenking maken: de goedkope tickets zijn reeds lang de deur uit.

Last minutes zijn vooral populair indien we spreken over ski-reizen en zonvakanties in het hoogseizoen en veelal zijn het dan pakketreizen (vliegtickets en hotel). Wanneer een hotel beschikt over een lege kamer, dan probeer ze op het nippertje nog vlug de kamer te vullen door toeristen te lokken met lagere prijzen. Een lege kamer levert helemaal niets op, dus dan is het beter om die kamer nog rap te verhuren (aan een verminderde prijs).

Last minute stedentrip naar Madrid

Vandaag beslissen om de Spaanse hoofdstad te bezoeken en morgen reeds arriveren op het vliegveld van Madrid kan perfect, maar men zal zich ietwat flexibel moeten opstellen. De kans is groot dat de vliegtickets van de lagekostenmaatschappijen reeds zijn uitverkocht en dan zal men de toevlucht moeten nemen tot de iets duurdere aanbieders. In het kader van stedentrips is het interessanter om ruim op voorhand tickets aan te kopen. Op die manier kan men echt koopjes doen. Kost een ticket van de heenvlucht in de toekomst bijvoorbeeld een zekere maandag 100 euro? Probeer dan eens enkele dagen later. Het kan zijn dan men dan slechts 20 euro hoeft te betalen. Wat spelen met de data kan wonderen doen.

Aanbiedingen hotel

Ook aangaande hotels kan men aanmerken dat een last minute Madrid geen enkel probleem is. Er zijn een hoop hotels en men kan altijd wel een interessante aanbieding opmerken. Probeer een centraal gelegen kamer te vinden en vergelijk de prijzen op verschillende sites. Eenzelfde kamer wordt online wel eens tegen meerdere, verschillende prijzen aangeboden. Vergelijken loont.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder