Leuke bestemmingen en citytrips in 2021, wat met covid?

Leuke bestemmingen en citytrips in 2021, wat met covid?

Op het vlak van reizen kunnen we het jaar 2020 helaas vlot samenvatten: ruk! Het covidvirus zorgde op vele vlakken voor een hoop miserie en ook in de toeristische sector werd er een waar bloedbad aangericht. Internationale verplaatsingen en een gemakkelijk verplaatsbaar virus gaan nu eenmaal niet samen. 

Grenzen gingen zo goed als op slot en reizen was niet meer zo gemakkelijk. Er viel ook niet veel te beleven in de steden: winkels toe, restaurants en cafés toe en ook de bezienswaardigheden sloten de deuren. Ook het binnenlands toerisme kreeg zware klappen te verduren dankzij de halve en volledige lockdowns. Hoopvol nieuws in verband met een vaccin doet ons hopen op betere tijden. Velen snakken naar een reisje en het plannen kan dus (deels beginnen). Wat met citytrips in 2021?

Wat met citytrips in 2021?

Dromen kunnen we wel doen, plannen is op dit moment iets moeilijker. Er is sprake van een vaccin, maar concrete informatie is er nog niet. Niemand weet wanneer men precies probleemloos zal kunnen reizen, jammer genoeg. In eerste instantie zullen we het met België moeten doen. Geen teleurstelling, want ons eigen landje heeft op vele vlakken een hoop te bieden.

Lokaal – België boven

Ook het toerisme in België kreeg het zwaar te verduren. Een hoop winkels sloten verplicht enkele maanden de deuren en ook hotelketens kregen bijna geen volk over de vloer. Financieel gezien was het een jaar om rap te vergeten. Een beetje protectionisme is dus op zijn plaats en men kan dus opteren voor een citytrip in België. Op die manier hoeft men niet ver te pendelen en bovendien steunt men de Belgische toeristische markt. Verder is België natuurlijk het bezichtigen waard. Een hoop verborgen pareltjes zijn klaar om ontdekt te worden. De Belgische Ardennen, de Vlaamse Ardennen, de Westhoek en de Zee zijn populaire regio’s en steden zoals Brugge, Gent, Brussel, Leuven, Antwerpen, Mechelen en Ieper zijn een stedenbezoek waard, eventueel met overnachting.

citytrip naar brugge

De historische binnenstad Brugge is één van de mooiste steden van België. Het prachtige marktplein en de historische gebouwen zijn een streling voor het oog. Ook het Brugse ommeland is een bezoek waard. Boek een overnachting in het centrum van de stad en maak een avondwandeling. Brugge wordt niet voor niets het ‘Venetië van het noorden’ genaamd.

citytrip naar de ardennen
Vergeet ook zeker de Ardennen niet. Het zijn geen mythische bergen, maar de heuvels van de Ardennen lokken een hoop fietsers en wandelaars. Prachtige natuur en pittoreske dorpjes kan men aantreffen en dit op slechts enkele uurtjes rijden. Het is de plek om te ‘onthaasten’ en te ‘ontstressen’.

Citytrips in 2021 kan men gemakkelijk in België plannen. Voldoende mogelijkheden en wellicht de meest veilige manier van reizen. Het internationale (vlieg)verkeer is momenteel erg onzeker. Op die manier leert men de schoonheid van eigen land kennen en bovendien steunt men ook de Belgische handel.

Europa en de rest van de wereld – bestemmingen in 2021

Wat covid precies zal doen met het internationale toerisme in 2021 is helaas koffiedik kijken. Aan leuke bestemmingen geen gebrek.

rome citytrips

Het massatoerisme zal wellicht worden herbekeken. Steden zoals Rome, Barcelona, Lissabon een een hoop andere Europese grootsteden worden jaarlijks door miljoenen toeristen van over gans de wereld bezocht. Voor de coronacrisis waren er reeds vragen omtrent de leefbaarheid in dergelijke steden en dat zal na de crisis niet anders zijn. Het is dan ook het moment om ietwat onbekendere steden een kans te geven en het massatoerisme even links te laten liggen.

Waar vertoeven in 2021?

Niemand weet wat 2021 brengt op het vlak van reizen. In eerste instantie zal de actie zich afspelen binnen de eigen landsgrenzen. Het is het moment om België te verkennen en ontdekken. Dit kan middels leuke daguitstapjes, maar ook door meerdaagse verblijven. Neem de informatie eens door op deze site en hopelijk kunnen we in de nabije toekomst de landsgrenzen zonder problemen overschrijden en de wereld verkennen. Citytrips in 2021, het zal een vreemde zaak blijven.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Cityscape
Ontdek een leuke citytrip dichtbij

City trips are a popular way to explore new destinations and experience the vibrant atmosphere of urban life. Whether you’re looking for a weekend getaway