Populaire last minute citytrips in Europa

Populaire last minute citytrips in Europa

Europees gezien zijn er een hoop vluchten per dag. De welvaart in Europa is hoog en het betalen van vliegtickets is voor veel mensen nauwelijks een probleem. Verlof betekent dan vaak ook andere oorden bezoeken. Het Europese culturele erfgoed mag dan ook gezien worden. Tegenwoordig kan men mits enkele muisklikken een hotel en vliegtickets boeken en dit alles kost geen fortuin meer. Naar Lissabon vliegen (toch wel een afstand van dik 2000 kilometer) kost soms minder dan 20 euro en mits wat geluk kan men naar Stockholm vliegen voor amper 15 euro.

Er heerst een concurrentiestrijd en daar kan de consument aardig van profiteren. Ook in het kader van accommodaties kan men besparen door een goede promotie te boeken. In dit artikel gaan we na hoe het mogelijk is om een goede last minute citytrip te boeken.

We richten ons op Europa, daar de markt van internationale vluchten iets complexer is. Voor de kortere vluchten (grotendeels Europa dus) kan men altijd wel interessante prijzen opmerken. Hoogtijd om die goedkope last minute te zoeken.

Last minute bestemming en de goedkoopste vliegtickets

Indien men pas laat beslist, dan dient men eerst de mogelijkheden eens te overlopen. Welke bestemmingen genieten de voorkeur? Zijn er nog vliegtickets richting die bestemming en in welke mate kan ik me nog flexibel opstellen?

Populaire last minute citytrips in Europa
Veel bestemmingen zijn mogelijk

Stel nu: we willen een last minute naar Barcelona boeken en we bekijken de prijs op de site van een echte prijsvechter, RyanAir. Dit zijn de mogelijkheden:

Goedkoop vliegen naar

De vlucht naar de Catalaanse metropool is eigenlijk spotgoedkoop. Woensdag of donderdag vertrekken is hier de meest interessante optie.

Eerder duur

Enkele dagen later dient men jammer genoeg terug huiswaarts te vliegen. Helaas zijn de vluchten nu een stukje duurder. Zondag 18 augustus zou een enkele terugvlucht me 147 euro kosten. Enkele dagen vroeger en de dag nadien zou een terugvlucht me amper 71 euro kosten. Met andere woorden: stel jezelf flexibel op en pin jezelf niet vast op enkele dagen. Absoluut een maandag vertrekken hoeft niet. Probeer wat te spelen met de aankomst- en vertrekdatum en bespaar aardig wat uit.

Indien vliegen naar Barcelona enkel kan middels aankoop van dure vliegtickets, probeer dan eens een andere bestemming. Misschien kan men diezelfde periode goedkope tickets scoren richting Napels, Rome, Lissabon, Wenen – of een andere interessante bestemming. De Catalaanse stad bezoeken kan later nog altijd. Flexibiliteit is het woord.

Belangrijke tip: RynAir is niet altijd de goedkoopste en betrouwbaarste partner. De algemene voorwaarden van de luchtvaartmaatschappijen zijn ook veranderlijk (denk maar aan het mee te nemen aantal stuks bagage) en net daarom is het verstandig om enkele maatschappijen te vergelijken. Promo’s zijn er altijd wel te vinden. Vergelijk de totaalprijs (wagen parkeren aan luchthaven, kostprijs vliegtickets en eventuele meerprijs voor bagage).

 

Accommodatie boeken

Nadat men vliegtickets heeft geboekt richting een Europese bestemming is het hoogtijd om een accommodatie te boeken. Een hotel is nog steeds het populairst, maar appartementen en vakantiehuizen zijn ook een mogelijkheid. De zoektocht zal steeds een persoonlijke zaak zijn. Veel hangt af van persoonlijke smaak en vooral van het budget. Enkele tips:

    • Een jeugdherberg is een leuke optie voor personen die niet veel tijd spenderen op de kamer. Indien het de bedoeling is om een stad te ontdekken en men de kamer enkel gebruikt om te slapen, dan kan een hostel de oplossing bieden. Ook hier kan men tweepersoonskamers boeken met eigen sanitaire voorzieningen.

    • Lees op voorhand altijd recente ervaringen van eerder verbleven gasten eens door.

    • Bekijk op voorhand even de ligging van het hotel. Welke bezienswaardigheden liggen in de buurt? Is het gelegen in een rustige buurt? Hoe pendel ik van de luchthaven naar het hotel?

    • In het kader van een goedkope last minute Europese citytrip dient men altijd uit te kijken naar een interessante promotie. Gezien de concurrentiestrijd tussen de hotels onderling kan men altijd wel een goede aanbieding opmerken. Zo kan men vertoeven in een iets luxueuzer hotel en dat tegen een scherpe prijs, altijd leuk!

Rekening houden met?

In Europa een last minute vakantie boeken is kinderspel. Duizenden vluchten per dag en ook nog eens honderden mogelijke bestemmingen stellen de reiziger in staat om ten alle tijde wel een goedkope trip te plannen. Staar je natuurlijk niet blind op de prijs. Een spotgoedkope trip boeken richting Wenen is leuk, maar indien ze net op dat moment drie dagen gietende regen uitgeven, dan is het niet zo interessant. Daar we spreken of een late beslissing, kan men altijd het weerbericht eens raadplegen. Goedkoop en mooi weer, dat is de gouden combinatie.

Vergeet ook niet dat we spreken omtrent een reis, een vakantie. Een beetje genieten kan dan ook geen kwaad. Een te dure hotelkamer boeken en eens een cocktail drinken op een duur terras, het hoort er stiekem allemaal een beetje bij.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder