Porto citytrip, de 15 beste tips

Porto citytrip, de 15 beste tips

Indien we spreken omtrent originele citytrips, dan verdient Porto zeker een vermelding. Deze stad staat wat in de schaduw van grotere Europese steden. Indien we Portugal bekijken, dan zal de hoofdstad Lissabon vaak worden vermeld als mooiste stad. We zullen die stelling zeker niet ontkrachten. Lissabon verdient zeker een plek in de top 5 mooiste Europese steden. Een vergelijking met Porto gaan niet op.

Laatstgenoemde is kleinschaliger. Het oude centrum van de stad kan men perfect te voet verkennen en in zo’n 2 dagen tijd heeft men alles zowat gezien. Gelukkig kan men ook de prachtige nabijgelegen vallei van de Douro verkennen. In dit artikel formuleren we een aantal tips die helpen bij het organiseren van een citytrip Porto. Neem ze eens door en wie weet kunnen ze je wel helpen!

porto citytrip tips
  • Een food tour is een leuke manier om wat adresjes te leren kennen in de stad. Een maaltijd, een drankje, wat tapas, … Het hoort er allemaal bij. Een citytrip gaat door de maag en dan is het altijd goed om op voorhand even te kijken waar men de goede en betaalbare adressen kan vinden. Hongerig een restaurant zoeken (na een lange dag van ontdekken) is niet verstandig.

  • Dankzij een free walking tour (niet echt gratis, de gids verwacht een fooi) kan men op een betaalbare manier genieten van een een goede stadswandeling. De gids vertelt ook allerlei weetjes omtrent de stad en het is altijd leuk om wat bij te leren tijdens een trip.

  • Er zijn een paar leuke panoramapunten in de stad. We raden je aan om op de oevers van de Douro – in Vila de Gaia – de stad Porto te aanschouwen. Enkele uurtjes vertoeven op een terras en ondertussen een heerlijke maaltijd verorberen en dit met magnifiek zicht op de stad – een leuke bezigheid.

  • Fietsen huren in de stad en eens fietsen naar het strand. Eventueel kan men ook een gegidste tocht ondernemen. Het is de manier om de stad te verkennen tijdens een citytrip Porto.

  • Binnen de stad liggen alle bezienswaardigheden op wandelafstand van elkaar. Men zal wel wat hoogteverschillen moeten overwinnen. Goede wandelschoenen meenemen zijn een must. Al wandelend ontdekt men trouwens de mooiste zaken.  De architectuur in Porto is waanzinnig mooi!

  • Graffiti tour.

  • Porto is best een relatief goedkope stad. In vergelijking met andere Europese steden kan men hier wel nog goedkoop eten. Uiteraard mag men geen wonderen verwachten, zeker niet in het stadscentrum. Qua overnachting raden we ja aan om interessante aanbiedingen te zoeken.

  • Eens berekenen of de Porto Card interessant is.

  • Porto bezoeken en de voornaamste hoogtepunten aanschouwen kan in twee dagen tijd. Eventueel nog een derde dag voor een fikse fietstocht naar het strand en bij interesse kan men ook de vallei van de Douro verkennen.

  • In de Livraria Lello is het vaak onaangenaam druk. Feeërieke plaatjes trekken zit er niet in.

  • Romantisch weekend: de zonsondergang vanaf de Dom Luis I brug bewonderen.

  • Keramiek spotten in de inkomhal van het Sao Bento treinstation.

  • Zo’n portkelder bezoeken plan je het best in indien ze net op dat moment even wat minder weer voorspellen. Porto is onlosmakelijk verbonden met dit drankje, dus het is wel interessant om zich wat te informeren. Een paar porthuizen opgenoemd;
  • Calèm: www.calem.pt
  • Ramos Pinto: www.ramospinto.pt
  • Rozès: www.rozes.pt
  • Sandeman: www.sandeman.eu

  • Ontsnappen aan de drukte van de stad kan in de Jardins do Palácio de Cristal. Daar kan men in een schaduwrijke omgeving ontsnappen aan de zon in het hoogseizoen. Het is ook een leuke plek om te picknicken. Voor de kids is er een speeltuin.

  • Leuke daguitstap vanuit Porto: Costa Nova en Aveiro. Men kan ook een auto huren en op eigen houtje de Douro vallei verkennen. Dit kan ook per boot.

 

Een vakantie in Portugal plannen? Vergeet dan Lissabon en Porto zeker niet te bezoeken. De hoofdstad is absoluut 3 à 4 dagen waard. Porto is rustiger en kleiner, maar eigenlijk ook een echte parel. Deze leuke bestemming kan men in een weekend ontdekken en eventueel boekt men nog een extra nacht om het strand en/of de vallei van de Douro eens te inspecteren.

Neem bovenstaande citytrip Porto tips eens door en wie weet helpt het je bij het plannen van uw weekendje.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Scenic view of old buildings and car traffic at the bridge Stockholm, Sweden
Zweden

Zweden Een rondreis Zweden staat bij ongelofelijk veel mensen op de bucket list… en dat is niet meer dan terecht. Zweden is één van de

Tsjechië
Tsjechië

Tsjechië Het land Tsjechië zoals we het nu kennen is een jong Midden-Europees land. Na de opsplitsing van Tsjechië en Slowakije ontstond in 1993 de

Slovenië
Slovenië

Slovenië Personen die traditioneel een trip plannen in Oostenrijk en Duitsland kunnen misschien Slovenië eens overwegen. Het land is gelegen in Midden-Europa en het wordt

Polen
Polen

Polen Polen is een land met veel variatie en daardoor bekend om veel verschillende aspecten. Grote bekende steden in Polen zijn bijvoorbeeld Krakau, Krynica-Zdroj en

Oostenrijk
Oostenrijk

Oostenrijk Belgen trekken graag naar de bergen van Oostenrijk. Na dik 1000 kilometer rijden bereikt men de Oostenrijkse grens. Een vignetje aankopen en men kan