Portugal citytrips, 5 leuke ideetjes

Portugal citytrips, 5 leuke ideetjes

De markt van Europese citytrips is groot. Portugal is niet meteen het eerste land waar men aan denkt bij het plannen van een trip. Lissabon hoort zeker thuis in een top 5 van Europese hoofdsteden en Porto verdient vast en zeker wel een plekje in een top 45 van Europese steden, maar het populairdere Spanje zal meer aandacht genieten. Hoogtijd om Portugal eens in de schijnwerpers te plaatsen. Dankzij rechtstreekse, spotgoedkope vluchten is het een koud kunstje op Portugal citytrips te plannen. We sommen 5 magische plekken op.

Hoofdstad Lissabon

We trekken alle registers open en beginnen met de stad aan de Taag. De hoofdstad is gebouwd op 7 heuvels en er zijn dus een hoop prachtige panoramapunten op te merken, ook wel miradouros genaamd. Dankzij de historische rijkdom van de stad kan men tegenwoordig nog steeds genieten van architecturale pracht. Gebouwen en pleinen zijn een streling voor het oog. Vele musea nemen ons terug mee in de tijd van het rijke verleden met de ontdekkingsreizigers. Ook prachtige stranden, goede gastronomie, goed klimaat, shopmogelijkheden en de beroemde tram zorgen voor een perfect plaatje. Heerlijk romantisch: op zo’n miradouro een flesje wijn kraken en ondertussen genieten van de dynamiek van de stad. Een citytrip Lissabon is een topidee.

lissabon

Sintra (daguitstap bij een logement in Lissabon)

Deze magische plek dient men altijd te bezoeken indien men een citytrip richting Lissabon plant. Met de trein is men iets van een uurtje kwijt (heen en terug), een ideale daguitstap. Bovendien kan men dit het best op een snikhete dag plannen. Sintra geniet van een microklimaat en dan kan men via een botanische tuin en groenzone klauteren richting het kleurrijke paleis. Uiteraard hoeft het niet zo uitputtend te zijn. Een toeristentreintje helpt velen een handje. Dit treintje passeert dan de voornaamste bezienswaardigheden. Vertrek vroeg en blijf tot in de late uurtjes hangen, want Sintra is beslist een daguitstap plaats. De plek lijkt rechtstreeks uit een sprookje te komen.

citytrip cintra

Porto

De grootste concurrent van Lissabon op het vlak van toerisme is Porto. Wat ons betreft kan men de steden eigenlijk niet vergelijken. Lissabon is een grootmacht, een gigantische stad. Porto is kleiner. Zeker een leuke bestemming, maar geen Europese grootmacht. Een bezoek aan Porto kan men combineren met een uitstap richting de wijnvelden aan de Douro. Op de oevers kan men trouwens genieten van een prachtig zicht over de stad. Het feit dat de stad gebouwd is in de hoogte is mooi meegenomen.

citytrip porto

Coimbra

Tussen de twee grootste steden van Portugal (Lissabon en Porto) kan men Coimbra opmerken. Het is de ideale tussenstop. Het is de voormalige hoofdstad van Portugal en er is dus een rijk verleden aanwezig. De universiteit is één van de belangrijkste bezienswaardigheden. Het is de oudste van Europa en niet voor niets is het toegevoegd op de lijst van Unesco World Heritage Site. Coimbra is dus een levendige studentenstad alwaar men een hoop bars en feestjes kan opmerken, maar cultureel gezien valt er nog meer te beleven. Portugal citytrips ontdekken? Neem zeker eens een kijkje naar deze studentenstad.

coimbra

Faro

De Algarve is voor vele Europeanen een leuke winterbestemming. De temperaturen zijn er mild en men verruilt dan in de winter vaak het grijze België en Vlaanderen voor het mooie Portugal. Faro kan men zien als de toegangspoort van de Algarve. Door een gebrek aan een strand zullen menig toeristen hier geen dagen blijven, maar wat ons betreft kan men stellen dat dit één van de meest authentieke steden is van Zuid-Portugal. De lugubere kapel van Igreja de Nosso Senhora do Carmo werd gebouwd met menselijke botten. Het oude centrum is een streling voor het oog en ook de omgeving heeft een hoop te bieden. Denken we maar aan de plekjes Alte en Salir, Ponta da Piedade in Lagos en Cabo de São Vicente.

Portugal citytrips combineren

Er zijn een hoop Portugese bestemmingen die een meerdaags bezoekje waard zijn, maar in het beste geval is er meer tijd beschikbaar en kan men een rondreis organiseren. Lissabon is een langgerekt land, maar al bij al vallen de afstanden goed mee. Dankzij een fly and drive beschikt men in het vreemde land over een wagen en kan men gemakkelijk afstanden overbruggen. Ook per trein kan men relatief vlot van stad naar stad reizen. Op die manier kan men meerdere Portugal citytrips combineren en meer ontdekken.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen