Romantisch hotel in Porto

Romantisch hotel in Porto

Het zuiden van Europa is een prachtplek. We denken meteen aan zon, zee, strand, heerlijk eten en cultuur. Indien we Portugal bekijken, dan trekken de steden Porto en de hoofdstad Lissabon alle aandacht naar zich toe. Terecht natuurlijk. De hoofdstad hoort zeker thuis in een Europese top 10 lijst van citytrips, maar ook Porto mag er zeker wezen. De stad is kleiner, maar hier kan men zeker een weekend vertoeven. Men kan ook de vallei van de Douro combineren met een stadsbezoek en dan kan men er enkele nachten langer vertoeven. Het compacte centrum van Porto kan men perfect te voet verkennen en iets verder kan men stranden aantreffen. De nabijheid van een strand is altijd leuk tijdens een vakantie. In dit artikel willen we een extra troef toevoegen aan het weekend: liefde. Een romantisch hotel in Porto boeken kan dan zeker helpen.

porto citytrips

De stad is in de hoogte gebouwd en vanaf de oevers van de Douro kan men genieten van een prachtig zicht over de stad. Indien het de bedoeling is om een romantisch weekend te plannen, dan is het leuk om een kamer met een leuk zicht te boeken. In Vila Nova de Gaia kan men dergelijke hotelkamers vinden. De plek wordt enkel gescheiden van Porto door de Douro. De machtige stalen constructie – de Ponte Dom Luís I – verbindt beide plekken. In Villa Nova de Gaia vindt men trouwens een hoop portkelders. Bovenstaande foto is genomen op de overs van de Douro in Vila Nova de Gaia. Een prachtplaatje toch! Kamers met een mooi zijn over het algemeen iets duurder. Let op bij een eventuele boeking van een kamer. Niet alle kamers in het hotel beschikken namelijk over een fraai panorama. Een mooi zich wordt niet zelden gezien als een upgrade.

Iets duurder, maar ook leuk: een jacuzzi op de kamer en een balkon met mooi zicht. Het hoeft helemaal geen fortuin te kosten. Mits een leuke aanbieding kan men een hoop besparen op de hotelkamer. Bij aankomst een fles bubbels tevoorschijn toveren is ook leuk. Tover die fles gerust uit de bagage om de geliefde te verrassen. Hotelketens vragen nogal een hoop voor een flesje cava.

Romantisch in Porto – tips

Romantisch in Porto wezen kan op meerdere manieren. Een romantisch hotel helpt zeker, maar een echte romantische sfeer kan men creëren door zelf wat de handen uit de mouwen te steken. Enkele ideetjes:

  • Een dinertje regelen in een plaatselijk restaurant is altijd een voltreffer. Het hoeft helemaal geen duur menu te zijn. Steun de lokale keuken en boek in een lokaal restaurant een tafel. Er zijn voldoende gidsen online die eettenten waarderen.
  • Enkele lokale lekkernijen scoren in de voedselmarkt en deze dan op een leuke plek verorberen. Denken we maar aan een plek met een prachtig zicht, of in een botanische tuin.
  • De vallei van de Douro is een prachtig stukje natuur. Dit kan men per wagen, per boot en per fiets verkennen. Porto is een eerder kleine stad en een dag uittrekken om het groene gebied rond Porto eens te bekijken is een verstandige zet.
  • Een romantisch hotel boeken in Porto is mogelijk. Zoek een goede aanbieding en betaal minder. Op die manier blijven er meer middelen over om ter plaatse uit te geven. Dit geldt eigenlijk voor elke boeking. De markt is concurrentieel en er vallen vaak koopjes op te merken.

Een romantisch hotel in Porto boeken kan dus helpen, maar echt romantisch zal het pas worden door zelf wat zaken te organiseren. Begin alvast met een zoektocht naar goede aanbiedingen en het avontuur kan beginnen.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder