Romantisch weekend in Etretat

Romantisch weekend in Etretat

Een weekendje plannen is altijd een beetje spannend. Immers, qua bestemmingen is een hoop mogelijk en binnen een straal van 300 kilometer rond Brussel kan men gemakkelijk een honderdtal leuke plekken opmerken. In dit artikel bespreken we het pittoreske Normandische plaatsje Etretat. Personen die een romantisch weekend met de geliefde willen doorbrengen doen er goed aan om onderstaande eens door te nemen. Het is een uitstekend idee voor een originele citytrip en de kans is groot dat je nog nooit van het plekje hebt gehoord. Hoogtijd om daar wat verandering in te brengen.

 

Ligging Etretat

Men rijdt door de ietwat onbekende en ondergewaardeerde Franse regio NordPas-de-Calais en niet veel later bereikt men de kliffen van Etretat in de Franse regio Normandië. In de onmiddellijke omgeving merkt men ook de historische grootstad Rouen en het charmante havenstadje Honfleur op. Heerlijke daguitstappen die men zeer gemakkelijk kan organiseren.

Bezienswaardigheden

Het hoogtepunt van het plaatsje zijn de kliffen en de zogenaamde aguilles. Krijtrotsen die plots uit het water verschijnen. De Chapelle Notre-Dame-de-la-Garde siert het uitzicht en staat bovenop de krijtrotsen. In Les Jardins d’Étretat kan men genieten van wat natuurpracht en bovendien is het uitzicht aldaar adembenemend, maar dat is op meerdere plekken op de kliffen wel zo.

In het stadscentrum vindt men een hoop eetgelegenheden terug. De overdekte, houten markthal – Le Vieux Marché – herbergt nu voornamelijk souvenirwinkeltjes.

Extra romantisch is natuurlijk het organiseren van een picknick bovenop de kliffen. De lokale lekkernijen in combinatie met het zicht op de zee en de kliffen, het is een gouden combinatie. Er is in de stad een toeristische dienst aanwezig en daar kan men een hoop informatie omtrent wandelingen bekomen. ‘Chemin des Douaniers‘, korte en lange wandelingen zijn er zeer zeker mogelijk.

Etretat

Meer Normandië

Zoals reeds gemeld heeft Noord-Frankrijk wel wat meer te bieden. Etretat mag dan wel een streling voor het oog zijn – grotendeels door de natuurlijk bezienswaardigheden, maar de echte publiekstrekker in de streek is toch wel de Mont Saint-Michel. Meer dan een miljoen bezoekers per jaar zakken af richting het schiereiland. Helaas kan men ook meteen opmerken dat de ligging van deze topattractie ietwat ongunstig is voor een weekendje. Zo’n 500 kilometer verwijderd van Brussel en bijgevolg eigenlijk net iets te ver. Met andere woorden: een weekendje etretat vervangen door een midweek vakantie doorheen Normandië. Dankzij zo’n rondreis kan men meteen ook de mooiste bezienswaardigheden van Normandië bezoeken.

natuur Normandië
Dit romantische plaatje kan men ook bewonderen in Normandië

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder