Romantisch weekend naar de Belgische Ardennen

Romantisch weekend naar de Belgische Ardennen

Een uitje met een geliefde is vaak een romantisch gegeven. Italië en Frankrijk worden vaak gelinkt aan romantische uitjes, maar men hoeft zeker geen duizend kilometer te reizen. De Belgische Ardennen volstaan zeker en vast. Vlamingen trekken jaarlijks naar het heuvelachtige deel van België. Het is er opmerkelijk kalmer en groener dan in vele delen van Vlaanderen.

Buitenactiviteiten zoals fietsen en wandelen zijn er geliefd, maar ook pittoreske stadjes, kajakken, langlaufen in de winter, genieten, gastronomisch dineren, vakantieparken bezoeken, kastelen aanschouwen, … Het zijn zaken die men kan ontdekken. Hoogtijd om enkele tips te formuleren om er een romantisch gebeuren van te maken. Een weekend Belgische Ardennen is zo gepiept.

belgische ardennen

Romantische tips – weekend Belgische Ardennen

Het logement is een eerste belangrijke stap. Idealiter wordt een chalet met sauna en/of jacuzzi geboekt. In de Ardennen kan men een groot aanbod aan riante villa’s met wellness mogelijkheden opmerken. Het spreekt voor zich dat de huurprijs vaak meer dan 1000 euro per weekend bedraagt. Gelukkig zijn er ook chalets voor 2 à 4 personen met een jacuzzi en sauna aanwezig op de markt. Iets duurder dan een normaal vakantiehuisje, maar niemand zei dat romantiek goedkoop was! Een geschikt logement zoeken is dus belangrijk.

Tijdens een romantisch weekend in de prachtige Belgische Ardennen kan men ook volgende activiteiten ondernemen.

    • Een heerlijke kajaktochtje. In Vlaanderen niet zo alledaags, maar in het zuiden van het land dagelijkse kost in de zomer. Met wat ongeluk is het waterniveau te laag en is er geen sprake van waterplezier. Op voorhand even een check doen is dus verstandig. Er zijn trouwens voldoende organisaties die kajaktochtjes regelen. Eventueel met tussenstop en barbecue, maar ook korte tochtjes voor beginners.

    • Een chalet met een sauna is een optie, maar op een camping is het avontuurlijker en zo’n tentje is stiekem ook een romantisch gedoe.

    • Ardennen is groen en groen betekent fietsen en wandelen. Zoek in de buurt in mooie, stevige wandeling uit en vergeet zeker de picknickmand niet mee te nemen. ’s Avonds de spieren ontspannen in de jacuzzi. Dubbel genieten: genieten van de natuur en genieten van de bubbels in het water.

    • Bezoek een pittoresk plekje en neem plaats op een terras. Ervaar de dynamiek van de stad. Drink een plaatselijk biertje. Bier brouwen zit de Belgen in het bloed.

    • Geniet van de zonsondergang.

 

Het spreekt voor zich dat de opvulling van het weekend deels persoonlijke zal zijn. Een lange boswandeling is misschien niet aan de orde indien ‘wandelen’ de interesse niet prikkelt. Een romantische chalet boeken

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen