Rome citytrip, de beste tips

Rome citytrip, de beste tips

Bij het denken aan een Italiaanse citytrip zullen menig personen denken aan Rome. De hoofdstad van Italië bezoeken is iets wat toeristen van over gans de wereld wel zien zitten en het is dan ook aardig druk in de stad. Volledig terecht natuurlijk. Rome hoort thuis in de top 3 van Europese citytrips.

Het historische centrum is een streling voor het oog – zeker met dat gigantische Colosseum. In het hoogseizoen zitten de prachtige pleinen afgeladen vol met levensgenieters. Hoogtijd om enkele Rome citytrip tips te formuleren. Het is een niet chronologisch lijst en niet alles zal bruikbaar zijn gedurende jullie stedentrip, maar indien er reeds enkele kunnen helpen bij het praktischer organiseren van de trip, dan is er reeds sprake van een geslaagde misse.

rome citytrip tips

Rome Citytrip tips

  • Juli en augustus is traditioneel het hoogseizoen, maar we raden af om tijdens deze periode naar de stad te trekken. Snikhete temperaturen en bovendien zijn de Romeinen dan zelf in verlof en om aan de hitte te ontsnappen trekken ze massaal naar de kust. Slenteren door een stad bij temperaturen rond 40°C is niet aangenaam.

  • Bij toeristische steden horen helaas wachtrijen aan de hoogtepunten. Niets is leuker dan een wachtrij zomaar voorbij te wandelen net omdat jij wel beschikt over de goede tickets. We raden je aan op véél tickets op voorhand aan te kopen. Bekijk ook eens de Rome City Pass. Dankzij dergelijke pas kan men een hoop bezienswaardigheden goedkoper (of gratis) bezichtigen.

  • Een dosis gezond verstand is altijd mooi meegenomen. Grootsteden brengen oplichters met zich mee. Personen die je plots aanklampen aan een ticketmachine in een station hebben vaak minder goede bedoelingen. Indien er hulp nodig is, gelieve zich dan te wenden tot officiële instanties.

  • Ontsnappen aan de drukte van de stad doe je in Villa Borghese.

  • De luchthaven Leonardo da Vinci ligt op zo’n 35 kilometer van het stadscentrum. Let dus op met taxiritten. Er zijn speciale pendelbussen beschikbaar en deze zijn een stuk goedkoper. De luchthaven Ciampino ligt op zo’n 16 kilometer.

  • Een Rome citytrip gaat door de maag, maar weet dat een hoop restaurants eten van ondermaatse kwaliteit serveren. Op prominente pleinen een maaltijd eten zal vaak een aanslag op de portemonnee blijken. Zoek op voorhand even op waar men goedkoop en lekker kan eten en het liefst nog traditioneel ook. Goede voorbereiding is alles.

  • Eet een heerlijk, artisanaal ijsje.

  • De hoogtepunten van Vaticaanstad bezoeken? Zoek goede tickets alwaar men geen uren moet aanschuiven. Op voorhand even online mogelijkheden bekijken. Ter plaatse is de tijd kostbaar en het is dan zonde om die kostbare tijd te spenderen aan wachtrijen.

  • Koop een goede reisgids. Dit hoeft overigens geen fortuin te kosten, desnoods kan men eentje lenen. Niets is leuker dan even plaats te nemen op een bankje en wat informatie door te nemen omtrent de historische panden die je op dat eigenste moment omringen.

  • 3 dagen is de stad vertoeven is ideaal.

  • Rome is een populaire bestemming. Dankzij de concurrentie is het mogelijk om vliegtickets richting Rome relatief goedkoop te scoren.

  • Een fietstochtje doorheen de stad maken is een leuke manier om de stad te verkennen. Ook kan men een tocht met een Nederlandstalige gids boeken.

  • Neem zeker eens deel aan een zogenaamde ‘free walking tour‘. Doe dit bij voorbaat op de dag van aankomst. Op die manier leert men de stad kennen.

  • In het stadsdeel Trastevere kan men veel goede restaurants opmerken. Hier kan men ook heerlijk tapas verorberen en soms merkt men interessante formules op. Voor minder dan 10 euro is het dan mogelijk om een cocktail en tapas te scoren.

 

Uw stedentrip

De beste manier om de stad te ontdekken is door zelf even Rome te bezoeken. Dankzij de goedkopere vliegtickets hoeft dat helemaal geen fortuin te kosten. Boek bij voorbaat het bezoek buiten het hoogseizoen. Op die manier kan men nog steeds genieten van heerlijke temperaturen, zonder dat deze te hoog oplopen.

Italië heeft trouwens nog wel meer te bieden dan de hoofdstad. Enkel en alleen in Noord-Italië merkt men een hoop parels op. Denken we maar aan de Noord-Italiaanse meren (Maggiore en het Gardameer bijvoorbeeld), maar ook Milaan, Bergamo en Venetië verwelkomen een hoop toeristen. Met andere woorden: de aarde is groot en er valt veel te beleven. Rome bezoeken is alvast een goed idee en hopelijk kunnen bovenstaande Rome citytrip tips je helpen.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Cityscape
Ontdek een leuke citytrip dichtbij

City trips are a popular way to explore new destinations and experience the vibrant atmosphere of urban life. Whether you’re looking for a weekend getaway