Ryanair, de beste tips

Ryanair, de beste tips

Een Europese citytrip plannen betekent vaak dat men beroep zal moeten doen op vliegtickets. Een vliegtuig is vaak de meest efficiëntste manier om een hoop kilometers te overbruggen. De tijd dat reizen en vliegen enkel en alleen voor de gegoede klasse was, is reeds lange tijd voorbij. Tegenwoordig kan men voor enkele tientallen euro’s duizenden kilometers overbruggen. Goedkoop en relatief rap ter plaatse zijn de belangrijkste voordelen van een vlucht. De bekendste prijsvechter is Ryanair.

Mede dankzij heuse mediacampagnes, alwaar men voor minder dan 10 euro naar Europese top bestemmingen kan vliegen, won het bedrijf aan populariteit. Helaas kwamen ze ook vaak negatief in het nieuws door problemen op het vlak van belasting en ze nemen het niet altijd even nauw met de regels op het vlak van arbeidsrecht. Hoe dan ook, Ryanair is nog steeds één van de meest voordelige partners indien we spreken op korte, Europese vluchten en net daarom reiken we je enkele tips aan. Weet dat dit artikel in de zomer van 2020 werd geschreven, gedurende volle crisis (Corona). De kans zit er dus dik in dat de komende maanden/jaren her en der wat herstructureringen en kostenbesparende acties zullen worden doorgevoerd.

Ryanair, of toch maar niet?

Indien het de bedoeling is om zo goedkoop mogelijk te boeken, neem dan zeker eens een kijkje naar deze aanbieder. Het is niet altijd de goedkoopste aanbieder, maar vaak wel. Vergelijk altijd met andere aanbieders. De concurrentie is hard en soms zijn er leuke aanbiedingen te vinden. Een ietwat premium maatschappij kan ook op de proppen komen met extreem lage prijzen. Alhoewel we dan weer zullen spreken omtrent een tijdelijke actie. Bij lagekostenmaatschappij Ryanair zijn de prijzen eigenlijk altijd best laag en middels een actie kunnen we spreken van waanzinnig lage prijzen.

De ticketprijs is bij Ryanair niet het voornaamste. Die 20 euro voor een vlucht naar bijvoorbeeld Porto is leuk, maar stiekem komen daar wel nog wat kosten bij. Wil je bijvoorbeeld naast je partner op het vliegtuig zitten, dan kost dat geld. Ook wat extra handbagage kost het nodig. Bij de ene aanbieder vragen ze geld voor deze extra’s en bij andere aanbieders zitten ze dan weer inbegrepen in de prijs. Goed vergelijken is de boodschap. Een koffer van 20 kilogram extra bagage kost bijvoorbeeld meer dan menig aangeboden tickets.

Afhankelijk van het gekozen type zal men bij deze aanbieder ook wat ruimbagage moeten inchecken. Indien men opteert om enkel ‘handbagage‘ mee te nemen, wees dan op de hoogte van de regels aangaande vloeistoffen en verboden zaken. Jaarlijks worden tonnen parfums, shampoos, water en andere vloeistoffen vernietigd. Zonde voor een hoop gekochte souvenirs, maar regels zijn regels. Het is een kleine moeite om de regels op de site van desbetreffende aanbieder eens door te nemen alvorens in te pakken.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder