Sirmione bezoeken, enkele tips

Sirmione bezoeken, enkele tips

In het hoogseizoen is Sirmione het toeristisch epicentrum van het Gardameer. Het historische centrum ligt op een schiereiland en is gebouwd rond het kasteel Rocca Scaligera. Er loopt slechts één weg naar de ingang van het historische centrum en vaak kan men in het toeristische seizoen een hoop verkeersellende opmerken. Alle parkeerplekken rondom deze invalsweg zijn reeds ingenomen en vaak is deze weg verzadigd. Vroeg afzakken naar de stad en veel betalen voor een parkeerplekje vlakbij de ingang, of de wagen iets verder (gratis) parkeren en wandelen naar de stad zijn de opties. Een bezoekje is de plek zeker waard. Een foto van de machtige toegangspoort:

kasteel Rocca Scaligera

Ligging

Onderaan het Gardameer kan men de stad opmerken. Een zeer interessante ligging. In de buurt kan men trouwens – aan het water – nog wel wat leuke plekken opmerken. Ietwat verder, maar niet minder spectaculair, is er de prachtstad Verona. Het zuidelijke deel van het Gardameer is het populairste deel, maar een rondrit rond het meer raden we altijd aan. Her en der kan men prachtige plekken opmerken. De streek trekt trouwens verschillende toeristen aan. De Italiaanse charme trekt rust- en zonzoekers aan, maar ook sportievelingen komen hier aan hun trekken. Rond het meer kan men met de fiets aardig wat hoogtemeters pakken. Fietstoerisme zit er trouwens stevig in de lift.

Tips Sirmione

  • De voornaamste bezienswaardigheden zijn de volgende: Grotten van Catallus (de restanten van de Romeinse Villa Romana) en het mooiste museum van het Gardameer: Antiquarium. In het historische centrum zijn dit de hoogtepunten: de zestiende-eeuwse kerk de Santa Maria Maggiore en het mooie Piazza Giosuè Garducci. Vele smalle straatjes en de typisch Italiaanse sfeer vervolledigen het geheel.
  • De zwavelhoudende warmwaterbronnen in de bodem van het Gardameer worden er gretig gebruikt en zouden een positief effect hebben op lichaam en geest. In bepaalde hotels is er toegang tot de bronnen.
  • Op wandelafstand van het centrum kan men de wagen gratis parkeren aan het ‘Parcheggio Via Salvo D’Acquisto’. Via het stadspark ‘San Vito’ kan men dan in een klein half uurtje wandelen richting de stad. Een leuke wandeling en onderweg valt wel het één en ander te beleven langs de (vaak drukke) hoofdweg.
  • Probeer zo vroeg mogelijk af te zakken naar het stadje. De gratis parking is gegeerd en relatief rap volzet. Ook betalende parkeerplekken kunnen de toestroom van toeristen niet aan.
  • Het zuidelijke deel van het Gardameer is het populairst onder de toeristen. Naast Sirmione kan men er ook andere, leuke steden spotten aan het water: Salo en Peschiera del Garda zijn voorbeelden.

Kortom: een bezoek brengen aan het Gardameer, dan plan je best een uitstap naar Sirmione. Het is niet de grootste stad, maar aan het Gardameer liggen geen grootsteden. Mooie stad en bovendien ook nog eens in de buurt van een hoop Italiaanse parels.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder