Sirmione bezoeken, enkele tips

Sirmione bezoeken, enkele tips

In het hoogseizoen is Sirmione het toeristisch epicentrum van het Gardameer. Het historische centrum ligt op een schiereiland en is gebouwd rond het kasteel Rocca Scaligera. Er loopt slechts één weg naar de ingang van het historische centrum en vaak kan men in het toeristische seizoen een hoop verkeersellende opmerken. Alle parkeerplekken rondom deze invalsweg zijn reeds ingenomen en vaak is deze weg verzadigd. Vroeg afzakken naar de stad en veel betalen voor een parkeerplekje vlakbij de ingang, of de wagen iets verder (gratis) parkeren en wandelen naar de stad zijn de opties. Een bezoekje is de plek zeker waard. Een foto van de machtige toegangspoort:

kasteel Rocca Scaligera

Ligging

Onderaan het Gardameer kan men de stad opmerken. Een zeer interessante ligging. In de buurt kan men trouwens – aan het water – nog wel wat leuke plekken opmerken. Ietwat verder, maar niet minder spectaculair, is er de prachtstad Verona. Het zuidelijke deel van het Gardameer is het populairste deel, maar een rondrit rond het meer raden we altijd aan. Her en der kan men prachtige plekken opmerken. De streek trekt trouwens verschillende toeristen aan. De Italiaanse charme trekt rust- en zonzoekers aan, maar ook sportievelingen komen hier aan hun trekken. Rond het meer kan men met de fiets aardig wat hoogtemeters pakken. Fietstoerisme zit er trouwens stevig in de lift.

Tips Sirmione

  • De voornaamste bezienswaardigheden zijn de volgende: Grotten van Catallus (de restanten van de Romeinse Villa Romana) en het mooiste museum van het Gardameer: Antiquarium. In het historische centrum zijn dit de hoogtepunten: de zestiende-eeuwse kerk de Santa Maria Maggiore en het mooie Piazza Giosuè Garducci. Vele smalle straatjes en de typisch Italiaanse sfeer vervolledigen het geheel.
  • De zwavelhoudende warmwaterbronnen in de bodem van het Gardameer worden er gretig gebruikt en zouden een positief effect hebben op lichaam en geest. In bepaalde hotels is er toegang tot de bronnen.
  • Op wandelafstand van het centrum kan men de wagen gratis parkeren aan het ‘Parcheggio Via Salvo D’Acquisto’. Via het stadspark ‘San Vito’ kan men dan in een klein half uurtje wandelen richting de stad. Een leuke wandeling en onderweg valt wel het één en ander te beleven langs de (vaak drukke) hoofdweg.
  • Probeer zo vroeg mogelijk af te zakken naar het stadje. De gratis parking is gegeerd en relatief rap volzet. Ook betalende parkeerplekken kunnen de toestroom van toeristen niet aan.
  • Het zuidelijke deel van het Gardameer is het populairst onder de toeristen. Naast Sirmione kan men er ook andere, leuke steden spotten aan het water: Salo en Peschiera del Garda zijn voorbeelden.

Kortom: een bezoek brengen aan het Gardameer, dan plan je best een uitstap naar Sirmione. Het is niet de grootste stad, maar aan het Gardameer liggen geen grootsteden. Mooie stad en bovendien ook nog eens in de buurt van een hoop Italiaanse parels.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Scenic view of old buildings and car traffic at the bridge Stockholm, Sweden
Zweden

Zweden Een rondreis Zweden staat bij ongelofelijk veel mensen op de bucket list… en dat is niet meer dan terecht. Zweden is één van de

Tsjechië
Tsjechië

Tsjechië Het land Tsjechië zoals we het nu kennen is een jong Midden-Europees land. Na de opsplitsing van Tsjechië en Slowakije ontstond in 1993 de

Slovenië
Slovenië

Slovenië Personen die traditioneel een trip plannen in Oostenrijk en Duitsland kunnen misschien Slovenië eens overwegen. Het land is gelegen in Midden-Europa en het wordt

Polen
Polen

Polen Polen is een land met veel variatie en daardoor bekend om veel verschillende aspecten. Grote bekende steden in Polen zijn bijvoorbeeld Krakau, Krynica-Zdroj en

Oostenrijk
Oostenrijk

Oostenrijk Belgen trekken graag naar de bergen van Oostenrijk. Na dik 1000 kilometer rijden bereikt men de Oostenrijkse grens. Een vignetje aankopen en men kan