Sloveense parel, Ljubljana

Sloveense parel, Ljubljana

De zoektocht naar een leuke bestemming is niet altijd even gemakkelijk. Er zijn namelijk honderden plekken die men wel kan ontdekken. We vestigen vaak onze aandacht op de grotere steden, maar ook de kleine plekken hebben zo hun charme. Wellicht viel de naam ‘Ljubljana’ nog niet. Het is de hoofdstad van Slovenië en is wat ons betreft zeker een vermelding waard. Het is een relatief kleine stad en men kan de stad gemakkelijk in een dag verkennen. Is het dan wel een stedentrip waard? Absoluut: Slovenië is een prachtig natuurland en in de onmiddellijk omgeving kan men dan ook een hoop zaken ontdekken. Vliegen naar de hoofdstad, goedkoop een wagen huren en dit ietwat onontdekte land verkennen is dan ook onze boodschap.

De stad zelf

Het kasteel torent hoog boven de stad uit. Zo’n middeleeuws kasteel heeft altijd iets mythisch over zich heen. Dankzij een korte, steile klim kan men het kasteel betreden en de kamers bezichtigen. Een drankje nuttigen en genieten van het zicht over de stad kan ook altijd.

Men kan zeggen dat de ‘Triple Bridges’ het hart van de stad vormen. Deze drie kleine bruggen overspannen de rivier de Ljubljanica. Hier heeft men een zicht over de rivier, de Oude stad en ook de centrale markt. Samen met de roze kerk op de achtergrond kan men best wel stellen dat het een romantische plek is. Op de rivier worden ook rondvaarten georganiseerd.

Verder: Tivoli City Park – oude stad met een hoop barokke en middeleeuwse gebouwen en leuke cafeetjes – de oevers van de Ljubljanica is het ook heerlijk verpozen – Iron Bridge met de draak – Modern Art Gallery en de centrale markt zijn zaken die men kan verkennen tijdens een rondwandeling doorheen de stad. Shoppen kan natuurlijk ook altijd.

Hotel boeken in Ljubljana

Slovenië is een relatief klein land en net daarom is het interessanter om een rondreis te organiseren. De hoofdstad is centraal gelegen en de afstand tot de bekendere meren (Bohinj en Bled) is doenbaar (60 kilometer). Ook de kuststrook en de Sloveense Alpen zijn geliefde toeristische gebieden en liggen niet ver van de hoofdstad verwijderd. Gezien het feit dat de hoofdstad best een kleine stad is, is het misschien interessanter om aan één van de meren te vertoeven. De prachtige natuur mag er zeker gezien worden en men kan dan altijd een daguitstap organiseren richting de hoofdstad. Het meer van Bohinj is het grootste meer, maar het is ietwat minder bekend dan het meer van Bled. In de zomer is het er ook opmerkelijk kalmer. Een echte Sloveense parel.

Ljubljana bezoeken? Echt een absolute must. Het is best verrassend dat een Europese hoofdstad zo klein kan zijn qua oppervlak. Het voelt absoluut niet aan als een hoofdstad, maar dat is helemaal niet erg.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen