Spanje, leuke bestemmingen

Spanje, leuke bestemmingen

Indien we denken aan Spanje, dan beelden we ons direct aangename zaken in. Lange stranden, prachtig weer, heerlijke tapas, historische steden, idyllische eilanden. Kortom: de perfecte mix voor een vakantie. In dit artikel is het mogelijk om wat inspiratie op te doen. Immers – Spanje telt een hoop bestemmingen die niet meteen een belletje doen rinkelen, maar toch gewoon de moeite waard zijn om te bezoeken.

Alhambra
Alhambra in Spanje – één van de vele droombestemmingen

Prachtige steden

We noemen meteen Barcelona en de hoofdstad Madrid. Beide steden zijn een bezoek van enkele dagen waard. Barcelona spreekt meer tot de verbeelding en in Madrid is het vaak iets kalmer. Alhoewel de term kalm moeilijk wordt gecombineerd met de term ‘massatoerisme‘. Deze twee voorgenoemde steden trekken alle aandacht naar zich toe, maar het Spaanse vasteland heeft meer te bieden. Absolute parels staan in de schaduw. Een citytrip richting een Spaanse stad? Neem onderstaande eens onder de loep:

Madrid en Barcelona

We zijn eerlijk: beide steden zijn een bezoek van enkele dagen waard. Ze horen beiden thuis in de lijst van ‘top 20 citytrips‘ en dat heeft zo zijn redenen. Barcelona is uitgestrekt. De parels van de architect Gaudi zijn vaak een streling voor het oog. De drukke Ramblas en de Sagrada Familia trekken jaarlijks miljoenen toeristen. Ook Madrid is een absolute topper. De hoofdstad is iets minder groot, maar zeker niet minderwaardig. Onder het motto kiezen is verliezen zijn we dan ook van mening dat het een slimme zet is om beide steden eens een bezoek te brengen. Op die manier kun je zelf beslissen welke Spaanse stad jezelf meer kan bekoren.

De twee absolute toppers van Spanje: Barcelona en Madrid

Sevilla

Daar diep in het zuiden kan men Sevilla aantreffen. De stad bezit het grootste historische centrum van Spanje en ook één van de grootste op Europees niveau. Het is de bakermat van de dansstijl flamenco. In het hoogseizoen is het er bloedheet. Temperaturen van 40°C komen er wel vaker voor in de zomer. De bezienswaardigheden spot men dan ook beter voor- of na het hoogseizoen. De temperaturen zijn dan dragelijker.

Bilbao

Grootsteden trekken alle aandacht naar zich toe, maar het gigantische Spaanse vasteland heeft ook een hoop kleinere, onbekendere steden. Bilbao is zo’n stad dat de laatste jaren enorm werd opgewaardeerd. Het Guggenheim museum, het Museo Guggenheim de Bilbao, is een absoluut hoogtepunt en trekt enorm veel toeristen naar de stad. Het is geen grootstad, maar men kan er wel een leuke daguitstap van maken.

Valencia

Deze op twee na grootste stad van Spanje moet voornamelijk concurrentie dulden van de hoofdstad Madrid en van Barcelona, maar eerlijk is eerlijk: ook hier kan men perfect dat typisch Spaanse vakantiegevoel ervaren. Het wordt ook wel eens de stad van de Kunst en Wetenschappen genoemd. Meerdere musea trekken miljoenen toeristen. In het historische centrum kan men zicht dan weer vergapen aan de Kathedraal en de Plaza de la Virgen. De traditionele Valenciaanse paella dient men zeker eens te proeven tijdens een Valencia trip.

Malaga – Granada

Sevilla, Cordoba, Malaga en Granada zijn zo wat de hotspots van het zuidelijke deel van Spanje. In het beste geval is er veel tijd beschikbaar en kan men een heuse fly and drive organiseren. Ter plaatse een auto huren en rondrijden van stad naar stad. Op die manier kan men meerdere leuke plekken verkennen.

Eilanden

Het Spaanse vasteland heeft veel te bieden, maar ook de Spaanse eilanden lokken een hoop toeristen. Zo’n eiland is altijd idyllisch. De nabijheid van de zee, de eigen gebruiken, heerlijke natuur en de eigen identiteit van het eiland lokken jaarlijks veel toeristen. De populairste eilanden zijn: Ibiza, Tenerife, Gran Canaria, Mallorca, La Palma, Fuerteventura. Het ene eiland staat gekend als feesteiland en in de winter trekken dan weer een hoop sportievelingen naar Canarische eilanden om er te fietsen. Iets met hoogtemeters en een gunstig klimaat. Kortom: veelzijdigheid troef met cultuur, gastronomie, sport, ontspanning, zon, zee en strand.

Spanje vakantieland

Het zuiderse land is niet voor niets het favoriete vakantieland van menig Belgen. Er wordt massaal vastgoed aangekocht in het land van de zon en dat heeft zo zijn redenen. Niet enkel de historisch steden en metropolen, maar ook natuurgebieden en het prachtige klimaat zijn zeer geliefd bij de Belgen en Nederlanders. Een vakantie doorbrengen is Spanje is dan ook altijd een goed idee. In het beste geval is er voldoende tijd om wat steden en natuur te combineren.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder