Verbania in Italië

Verbania in Italië

Italië is een prachtig vakantieland (tip: top 15 citytrips in Italië). Jaarlijks trekken een hoop Belgen met de wagen naar het zuiden en velen stoppen bij de Noord-Italiaanse meren. Groot gelijk uiteraard. De meren zijn een streling voor het oog en er valt een hoop te beleven. Aan bezienswaardigheden geen gebrek. Verbania is de grootste stad aan het Lago Maggiore – het Maggioremeer. Het is zeker niet de mooiste stad aan het meer, maar hier een vakantie doorbrengen is wel een verstandige zet. Een hoop bezienswaardigheden liggen in de onmiddellijke omgeving en zo hoeft men nooit ver rond te rijden.

Verbania citytrip

Te zien in Verbania

Aan de westkant van het meer, in de regio Piemonte, kan men de plek opmerken. Het is het grootste industriële en commerciële plaats aan het meer. Het historische centrum is best klein en de voornaamste hoogtepunten zijn de kerken Madonna di Campagna en San Leonardo. Er zijn verschillende botanische tuinen. De botanische tuinen rondom de Villa Taranto is prachtig. Het is niet de mooiste plek aan het meer, maar de nabijheid van grotere supermarkten en een hoop bezienswaardigheden van het Lago Maggiore zijn wel interessante gegevens. Een hotel boeken in Verbania is dan ook een goede zet.

In de buurt

Men hoeft nooit ver te rijden om interessante zaken te bezichtigen. De omtrek van het meer meet 166 kilometer. Een sportieveling doet het per fiets, maar men kan ook per wagen het meer rondrijden en af en toe een stop inlassen.

Eén van de hoogtepunten van de streek zijn de Borromeïsche Eilanden. Die eilanden kan men per boot bezoeken. Ze zijn eigendom van een steenrijke familie en toeristen kunnen er de prachtige architectuur bezichtigen. Diezelfde familie heeft het trouwens goed voor elkaar. Ook de tolweg richting de top van de Monte Mottarone is in handen van deze familie. In Stresa heeft men het beste zicht op deze eilanden. Voornamelijk ‘Isola Bella‘ – wat een toepasselijke naam ook, is een must do indien men het meer bezoekt.

Isola Bella

De Italiaanse charme vindt men langs een hoop kleine plekjes rondom het meer terug. In het hoogseizoen kan men er tot ’s avonds laat heerlijk vertoeven op een terras. In de buurt vindt men ook twee kleinere meren: Mergozzo en Orta San Giulio zijn hier zeker noemenswaardig.

Mergozzo

Echte grootsteden zal men aan het meer niet vinden, maar Bergamo en Milaan liggen nu ook niet zo ver en eventueel kan men ook even afzakken naar het Comomeer en het populaire Gardameer. Mogelijkheden zat aan de Noord-Italiaanse meren.

Tip Verbania: fietsen

Italië is een echt fietsland. Vergeet zeker de (elektrische) fiets niet mee te nemen tijdens de vakantie. De ringweg rond het meer is druk, maar eenmaal men een zijstraat neemt is het direct een stuk kalmer.

De infrastructuur is er misschien niet (gebrek aan fietspaden), maar ze zijn volop aan het investeren in goede infrastructuur. Voor de sportievelingen zijn er ook enkele uitdagende klimmen op te merken. De Mottarone is er zo ééntje. Dik 20 kilometer en een hoogtemeter of 1200. Boven kan men genieten van een fenomenaal zicht. de beklimming hoeft niet per fiets, men kan ook een kabelbaan nemen. De klim van deze berg start in Stresa, op zo’n 11 kilometer van Verbania. Er zijn uiteraard meer uitdagende parcours. Denken we maar aan een rondje rond het meer.

Dus: de fiets meenemen richting Noord-Italië biedt een serieuze meerwaarde.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Cityscape
Ontdek een leuke citytrip dichtbij

City trips are a popular way to explore new destinations and experience the vibrant atmosphere of urban life. Whether you’re looking for a weekend getaway