Wandelen in Echternach

Wandelen in Luxemburg, Echternach

In het oosten van Luxemburg – tegen de grens van Duitsland en vlakbij Trier -, kan men Echternach opmerken. Het is de oudste stad van Luxemburg en is gelegen aan de Sûre. Voor personen die houden van een uitdagende natuurlijke omgeving en graag ferme wandeltochten maken is het een leuke plek om te overnachten. Er wonen zo’n 5000 mensen en is zowat het toeristische centrum van de Mullerthal regio. Populaire bezienswaardigheden zijn de Willibrordusbasiliek, de Abdij, stadspark, het meer van Echternach en de Romeinse villa. Na de wandeltochten kan men in de stad dan in één van de vele restaurants de lege maag opvullen.

Echternach

De stad op zich is best mooi, maar uiteindelijk is de groene omgeving het absolute hoogtepunt. Toeristen komen er dan ook graag wandelen. We melden enkele mogelijkheden.

Wandelen rond Echternach

Het wandeltoerisme floreert en de toeristische infrastructuur is dan ook zeer goed onderhouden. Campings, sporthotels en goed onderhouden wandelpaden kan men er opmerken. Een hoop hangt natuurlijk af van de eigen conditie. Men kan perfect lussen van enkele tientallen kilometers afwandelen en dit met de nodige hoogteverschillen, maar ook kleinere wandelingen zijn perfect mogelijk.

Altijd interessant zijn de zogenaamde sporthotels. Aldaar is het mogelijk om uitgebreide informatie te vinden omtrent mogelijke wandelingen. Uiteraard zal hotelpersoneel je altijd kunnen informeren omtrent mooie plekjes en uitgestippelde routes. Een toeristisch informatiepunt is ook altijd handig en echt goed voorbereid ga je te werk door enkele wandelkaarten te bekijken (online kan men tegenwoordig alles vinden). Nadien kan men de pracht van de regio ontdekken.

Hotel Bel Air Sport & Wellness

hotel echternach

Bovenstaand hotel is natuurlijk slechts een voorbeeld. In de toeristische regio kan men een hoop campings en hotels opmerken. Even zoeken en voor je het weet werd een goede accommodatie geboekt en kan men beginnen wandelen.

Twee uitdagende trails

Escapardenne Eisleck Trail

Een trail moet voldoen aan strenge eisen om het label van Leading Quality Trail te bemachtigen. Het is precies dit label dat verbonden is aan deze trail. Het volledige traject meet iets meer dan 100 kilometer en loopt tot in La-Roche-en-Ardenne (België). Het startpunt ligt in Kautanbach (L). De route is opgedeeld in 5 etappes, maar men kan dat natuurlijk volledig zelf plannen. Dit is trouwens geen lus, dus praktisch gezien is het iets moeilijker om alles te regelen. Aan het einde van de wandeling zal men terug naar het startpunt moeten (bijvoorbeeld om de wagen op te pikken).

Mullerthal Trail

Deze Trail meet zo’n 112 kilometer. Men kan drie lussen opmerken van zo’n 38 kilometer. Het mooie is dat Echternach gelegen is aan lus twee en dat deze lus eigenlijk als de mooiste – en zwaarste – wordt beschouwd. Met meer dan 1000 hoogtemeter is het inderdaad een uitdagende hike. Uiteraard hoeft men geen marathon te wandelen indien men de schoonheid van de streek wenst te verkennen. Men kan trouwens ook wandelen naar Berdorf. Heen en terug zo’n 12 kilometer en men kan gewoon het pad van de trail volgen. Berdorf is relatief klein, maar men kan er wel een lokaal biertje drinken en wat genieten van de omgeving.

Luxemburg

Het buurland heeft trouwens wel meer te bieden dan de oude stad Luxemburg. Enerzijds is het qua oppervlakte een klein land en kan men dus gemakkelijk alle hoogtepunten tijdens een rondreis verkennen en bovendien hoeft men ook niet echt ver te rijden om het land te bereiken. Een weekendje Ardennen staat bij menig Belgen jaarlijks genoteerd in de agenda, maar het loont zeker de moeite om eens wat verder te rijden.

De groene omgeving is ideaal voor wandelaars en fietsers en bovendien is er ook nog de hoofdstad, Luxemburg-stad, alwaar het historische centrum zorgt voor fraaie plaatjes.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Cityscape
Ontdek een leuke citytrip dichtbij

City trips are a popular way to explore new destinations and experience the vibrant atmosphere of urban life. Whether you’re looking for a weekend getaway