Een waanzinnige top 45 citytrips wereldwijd

Op deze site richten we onze pijlen voornamelijk op Europa. Eerlijk is eerlijk, op Europees gebied kan men een hoop mogelijkheden opmerken. Enkel en alleen in de Benelux kan men moeiteloos honderden plekken opsommen die een bezoekje waard zijn.

Op het wereldwijde toneel zijn mogelijke bestemmingen eindeloos. Een soort van citytrip top 45 samenstellen is haast onbegonnen werk. Eigenlijk betekent dergelijke lijst dat men 45 steden moet opsommen en een hoop andere plekken niet mag vermelden. Weet dus dat onderstaande lijst een selectieve lijst is en dat er meer mogelijk is op het vlak van reizen. Een groot deel van deze steden ligt overigens niet vlakbij en de steden bezoeken betekent vaak dat men lange tijd moet vliegen en dure vliegtickets moet aanschaffen. Het is dan vaak ook beter om de stad en de omliggende omgeving wat uit te kammen. Op die manier kan men langere tijd vertoeven op de vreemde plek en ziet men ook meer.

Een waanzinnige top 45 citytrips wereldwijd

Citytrip in Europa

Op het vlak van Europa zijn een hoop steden populair. Het toerisme neemt jaarlijks toe en dankzij de komst van tamelijk goedkope vliegtickets kan men Europa best goedkoop ontdekken. We stelden eerder een ‘Top Europa citytrips‘-lijst samen, maar hier volgen nog een hoop parels.

1. Citytrip Parijs

De hoofdstad van Frankrijk kwam een tijdje terug eerder negatief in het nieuws. Eén van de voornaamste bezienswaardigheden stond in lichterlaaie, namelijk de NotreDame. De Eiffeltoren is het symbool van de stad en de bijnaam van Parijs luidt: stad der liefde. Een Parijs citytrip is altijd een goed idee (ga met de TGV, efficiënt en goedkoop indien tickets tijdig besteld).
› Lees hier ons reisverslag

2. Citytrip Londen

Londen bezoeken is voor Belgen en Nederlanders een simpele klus. De afstand naar de stad is verwaarloosbaar in vergelijking met een hoop andere steden in deze lijst van ‘top 45 citytrips‘. Tot 1925 was de stad de grootste stad van de wereld. Historisch gezien een belangrijke plek, maar ook tegenwoordig valt er nog een hoop te beleven.
› Lees hier ons reisverslag

3. Citytrip Dublin

De hoofdstad van Ierland kan men het beste omschrijven als een bruisende stad vol pubs, winkels en culturele hoogtepunten. Het zeeklimaat zorgt eigenlijk nog voor een aangenaam klimaat. Onterecht wordt er gedacht dat er ongewoon veel regen valt in de stad, maar dat valt allemaal nog wel mee.
› Lees hier ons reisverslag

4. Citytrip Amsterdam

Ook een citytrip richting Amsterdam is populair onder de Belgen. De nabijheid speelt natuurlijk een belangrijke rol. De stad is per trein gemakkelijk bereikbaar. Onder meer de smalle steegjes, de grachten en uiteraard ook de coffeeshops vormen er het straatbeeld.
› Lees hier ons reisverslag

5. Citytrip Brussel

Toerist in eigen land. Brussel geniet aardig wat internationale aandacht. Boek er eens een hotel en wandel doorheen de winkelstraat, maar vergeet ook niet om de andere hoogtepunten eens te gaan bekijken.
› Zie ook andere leuke Belgische bestemmingen …

6. Citytrip Lissabon

Gebouwd op 7 heuvels, historische rijkdom, prachtig weer, gastronomie, historische gebouwen en in de buurt ook nog eens het feeërieke Sintra. Zware uitspraak: Lissabon is de mooiste Europese hoofdstad.
› Lees hier ons reisverslag

7. Citytrip Barcelona

De metropool. Een hoop staat in het teken van de voormalige architect Gaudi. De bezienswaardigheden liggen ietwat verspreid. Sagrada Familia, Parc Guell, Casa Mila & Casa Battló, Las Ramblas en Camp Nou zijn slechts enkele voorbeelden van bezienswaardigheden dewelke jaarlijks een hoop toeristen ontvangen. Een Barcelona citytrip is hectisch 😉
› Lees hier ons reisverslag

8. Citytrip Madrid

De Spaanse hoofdstad moet een hoop concurrentie dulden. Madrid is een heerlijke slenterstad. De hoogtepunten liggen allen op wandelafstand van het centrale plein. Onmogelijk om te vergelijken met de Catalaanse grootstad Barcelona. Plan een Madrid citytrip best niet in het hoogseizoen. 40°C is best warm. Op voorhand even het weerbericht bekijken is dan ook de boodschap.
› Lees hier ons reisverslag

9. Citytrip Sevilla

In het zuiden van Spanje vindt men een hoop parels. Sevilla in combinatie met Malaga en Granada is al jaren een voltreffer. De stad heeft het grootste historisch centrum van Spanje en één van de grootste van Europa. De voornaamste hoogtepunten zijn de volgende: de kathedraal van Sevilla met de toren Giralda, het Alcázar en de Torre del Oro. Het is ook de geboortestad van de Flamenco. Dansen maar!
› Enkele andere mooie Spaanse bestemmingen

10. Citytrip Rome

Historische rijkdom. Het Colosseum is wellicht het bekendste voorbeeld. Rome is een gigantisch openluchtmuseum. De Italiaanse charme en romantiek is hier zeer zeker voelbaar. Ook leuk: de eettenten waar men een heerlijke cocktail en tapas kan scoren voor minder dan €10 euro. Eten hoort nu eenmaal ook bij een citytrip.
› Lees hier ons reisverslag

11. Citytrip Venetië

De zinkende stad is immens populair. Het ligt op een groep kleine eilanden in een lagune. Van april tot en met oktober is het vaak onaangenaam druk in de stad. Helaas is dit een negatief effect van het massatoerisme. Noord-Italië is trouwens een aaneenschakeling van hoogtepunten. De Noord-Italiaanse meren, de Dolomieten en meerdere steden lokken massaal toeristen. Volkomen terecht natuurlijk.
› Lees hier ons reisverslag

12. Citytrip Florence

Zoals hierboven reeds gemeld: Noord-Italië is geen citytrip, maar een heuse rondreis waard. De steden, Bologna, Verona, Venetië en Florence is alvast een spannend pakket. Tijdens een citytrip naar Florence siert de Duomo op één van de belangrijkste pleinen het uitzicht. Tickets op voorhand aankopen is de boodschap, want de koepel beklimmen kan pas na vertoon van een ticket en helaas zijn deze redelijk rap de deur uit. Online een plek reserveren is dan een verstandige zet.
› Lees hier ons reisverslag

13. Citytrip Napels

Italië is een prachtig vakantieland en onder andere Napels is een populaire bestemming. Napels heeft een rijke geschiedenis, kunst en cultuur en ook de gastronomie zijn er wereldberoemd. Napels heeft de grootste historische binnenstad van Europa en een groot deel is aangemerkt als Werelderfgoed door de UNESCO. Vergeet ook de magische Vesuvius niet.
› Maak kennis met de 15 mooiste steden van italië

14. Citytrip Athene

Het is de hoofdplaats en tevens de grootste stad van Griekenland. Tijdens een stedentrip moet men beslist de Akropolis bezoeken. Het is de belangrijkste bezienswaardigheid van Griekenland en tevens is het een symbool. Overal in Athene kan men de Akropolis opmerken, daar deze gelegen is op een hoogte van 156 meter. Maak de mooie wandeling tussen de olijfbomen en geniet boven van een waanzinnig mooi zicht over de stad. Een Athene citytrip? Goed idee!
› Lees hier ons reisverslag

15. Citytrip Dubrovnik

Kroatië is een heuse autorondreis waard. Helemaal in het zuiden vindt men een Kroatische parel: Dubrovnik. De stad was reeds populair, maar sinds de serie Game of Thrones is de populariteit ongekend. Wandelen op de stadsmuren en genieten van het uitzicht op de ‘stad met de rode daken’ is iets wat menig toerist doet. Een citytrip Dubrovnik hoort bij een vakantie in Kroatië.
› Lees hier ons reisverslag

16. Citytrip Berlijn

Berlijn kent een minder fraaie geschiedenis. Onder het Holocaust Monument kan men een bijhorend museum opmerken. Het is een triestige bladzijde uit de recente geschiedenis. Berlijn is ietwat ondergewaardeerd. Zonnige, exotische steden krijgen meer aandacht, maar de hoofdstad van Duitsland is een meerdaagse trip waard.
› Lees hier ons reisverslag

17. Citytrip Praag

Aan de rivier de Moldau kan men de hoofdstad van Tsjechië opmerken. De stad staat bij menig toeristen in de top 3 van mooiste Europese steden. Volkomen terecht natuurlijk. Het historische hart van de Gouden Stad is UNESCO-Werelderfgoed. Niet twijfelen! Plannen, aftellen en de stad bewandelen en hoogtepunten aanschouwen.
› Lees hier ons reisverslag

18. Citytrip Wenen

Oostenrijk zal men vaak combineren met wintersport, maar in de zomer is het een waar wandelparadijs. De Oostenrijkse bergen lokken een hoop wandel- en fietstoerisme. Ook mooie, culturele steden doen het goed. Denken we maar aan Innsbruck en Salzburg, maar Wenen schier de hoofdvogel af. Het culturele en politieke hart van Oostenrijk herbergt een hoop parels. Oostenrijk is trouwens een geliefkoosde bestemming voor een autorondreis. De mythische bergen en de culturele parels combineren is altijd een goed idee.
› Lees hier onze roadtrip doorheen Oostenrijk …

19. Citytrip Boedapest

De twee stadsdelen Buda en Pest worden gescheiden door de machtige Donau. Meerdere prachtige bruggen verbinden de twee stadsdelen en het absolute symbool van de stad is dan weer het parlement. Eekhoorntjes spotten op het Margaretha Eiland, de groene diamant van het eiland, hoort bij een stadsbezoek aan Boedapest. Tip: Boedapest is altijd een aanrader, ook tijdens de kerstperiode!
› Lees hier ons reisverslag

20. Citytrip Krakau

Een hoop steden in deze megalijst zijn metropolen. De grootste steden eisen de meeste aandacht op. Ook in Europa ziet men dit fenomeen. Echter, vaak zijn de kleinere, onbekendere zaken ook een heuse citytrip waard. Deze plekken kan men dan combineren met daguitstappen. Eerder de regio verkennen dus in plaats van een traditionele citytrip. Ook in het geval van een bezoek aan het Poolse Krakau kan men dit opmerken. Vergeet de uitdagende regio niet te verkennen.
› Lees hier onze roadtrip doorheen Polen …

21. Citytrip Stockholm

Stockholm is een beetje een ondergewaardeerde stad. Eigenlijk kan men die opmerken maken voor gans het land Zweden. Noorwegen is bijvoorbeeld een stuk populairder onder de toeristen, maar ook in Zweden valt voldoende te beleven. In de hoofdstad Stockholm is het in de Gamla Stan, de Oude Stad, heerlijk vertoeven. Stockholm is extreem fietsvriendelijk, dus daar een fiets huren is de manier om de stad te verkennen.
› Lees hier ons reisverslag

22. Citytrip Moskou

Met ruim 12 miljoen inwoners is Moskou een aardig ‘stadje’. De Kathedraal van de Voorbede van de Moeder Gods of de Greppel is één van de meest unieke kerken in de wereld en is het symbool van de stad. Hoogtijd om dat even met eigen ogen te aanschouwen.
› Moskou, even wegdromen

23. Citytrip Istanboel

Over een smeltkroes van invloeden gesproken. Istanboel ligt in het Europese en Aziatische deel van Turkije en was ooit de hoofdstad van het Ottomaanse rijk. Voor die periode heette de stad Costantinopel en was het de hoofdstad van het Byzantijnse Rijk. Griekse kolonisten stichtten de stad 667 v.Ch. Tegenwoordig is het nog steeds het culturele en economische hart van Turkije.
› Lees hier ons reisverslag

24. Citytrip Sint-Petersburg

Naast Moskou kan men in Rusland nog een absolute topper opmerken: Sint-Petersburg. Grootmacht Rusland komt niet altijd even positief in de actualiteit, maar eerlijk is eerlijk: beide steden zijn op het gebied van een stedentrip absoute toppers. De stad is gelegen in een deltagebied en is een belangrijk industrieel, wetenschappelijk en cultureel centrum.
› Lees hier ons reisverslag

25. Citytrip New York

De Amerikaanse droom en New York zijn één. Weinig steden spreken zo tot de verbeelding als New York. Het staat bij menig mensen bovenaan de ’te doen’ lijst en dat is eigenlijk volkomen terecht. New York bestaat 5 stadsdelen, Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens en Staten Island. De bijnaam van de stad luidt: The City That Never Sleeps. Boek gerust een week, want hier valt een hoop te beleven.
› Een voorsmaakje

26. Citytrip San Francisco

Eén van de populairste steden van de Verenigde Staten. De Golden Gate Bridge, de steile straten, de kabeltrams; het maakt de stad tot een uniek geheel. Zeker niet links laten liggen tijdens een heuse Amerika rondreis.
› Even kleine introductie

27. Citytrip Miami

Wie Miami zegt, denkt meteen aan de witte stranden. De stad ligt in het zuidoosten van Florida en is een zonovergoten metropool. Niet enkel de witte stranden zijn de moeite, maar er valt als toerist een hoop te beleven. Hier een tussenstop maken tijdens een rondreis door de USA is geen gek idee.
› Miami, geweldig toch …

28. Citytrip Montreal

Na Toronto is Montreal de grootste stad van Canada. Het is één van de oudste Noord-Amerikaanse steden en er is dus een mix van een boeiende geschiedenis en een prachtige architectuur. In het oude centrum kan men onder andere Place d’Armes en Place Jacques-Cartier opmerken. De ondergrondse stad – Ville Souterraine – is een opmerkelijke bezienswaardigheid.
› Montreal, dit moet je zien

29. Citytrip Mexico-stad

De stad telt bijna 9 miljoen inwoners en is de hoofdstad – hoe kan het ook anders – Mexico. Een bezoek aan het politieke, economische en culturele centrum van het land is een verrijkende trip. Samen met de buitenwijken kan men ruim 20 miljoen mensen tellen. Dit brengt de nodige problemen met zich mee op vlak van overbevolking, werkloosheid, verkeersdrukte en onder andere een gebrek aan drinkwater. De stad ligt ook op een aanzienlijke hoogte van 2250 meter en niet iedereen kan daar even goed tegen. Voor de rest is het heerlijk vertoeven in het Dal van Mexico, omgeven door vulkanen).
Mexico-city in 6,30 minuten

30. Citytrip Havana

De hoofdstad van Cuba is verreweg de grootste stad van het land. Men kan de stad in drie delen onderverdelen: Habana Vieja (Oud-Havana), Centro Habana en Vedado. Dat eerste deel is natuurlijk het meest begeerde onder de toeristen. Hier komen de beelden van de vele oude wagens vandaan. Het is alsof de tijd is blijven stilstaan. Historische gebouwen sieren het uitzicht.
› Havana, veel meer of sigaren en rhum

31. Citytrip Rio de Janeiro

Deze Braziliaanse stad kennen we allen van het wereldberoemde strand en de onveilige favela’s. Helaas kan de veiligheid niet worden gegarandeerd in de toeristische stad. Statistisch gezien gebeuren er nogal veel diefstallen en moorden. Niet de veiligste stad en voornamelijk de bedoeling om als toerist in de veilige zones te vertoeven.

Wedden dat je wil vertekken

32. Citytrip Buenos Aires

Nog zo’n exotische bestemming is het economische en culturele hart – en tevens de hoofdstad – van Argentinië. Een derde van de Argentijnse bevolking woont in deze stad en er valt altijd wel iets te beleven. Het is trouwens de stad van Diego Maradona. Voetbal zit in het hart van vele Argentijnen.
› Bekijk de citytour

33. Citytrip Salvador de Bahia

› Salvador de Bahia, even inzoomen

34. Citytrip Cuzco

Ook indien ze opduiken in een ’top 50 wereldwijd’, dan nog doen bepaalde steden geen belletje rinkelen. Een groot deel van de steden in deze lijst kun je waarschijnlijk wel associëren met bepaalde bezienswaardigheden, maar in het kader van het ietwat ‘onbekende’ Cuzco is dat wel anders. De Keizerlijke stad ligt op meer dan 3300 meter hoogte in de Andes en het is de hoofdstad van Peru. Het historische centrum van Cuzco staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Bijzonder is het zeker. Ook de trektocht richting de Machu Picchu is een echte parel. Vele toeristen gebruiken de stad dan ook als uitvalsbasis. Cuzco? Graag!
Cuzco? Graag! …

35. Citytrip Marrakech

Op de vruchtbare Haouzvlakte, aan de voet van de Hoge Atlas kan men één van de 4 Marokkaanse Koningssteden opmerken. Het levendige plein Djemaa el Fna, het hoofdplein van Marrakech, is UNESCO Werelderfgoed. De stad is een smeltkroes van Arabische en Afrikaanse invloeden. Een leuke daguitstap is de beklimming van de Mount Toubkal. De hoogste top van Noord-Afrika met een hoogte van meer dan 4000 meter. Zeker uitdagend. Nadien kan men in Marrakech heerlijk luieren.
Even wegdromen …

 

36. Citytrip Caïro

De hoofdstad van Egypte telt maar liefst 20 miljoen inwoners. De piramides en de wereldberoemde Sfinx liggen op enkele kilometers van deze metropool en zijn een heus huzarenstukje. In de stad zelf kan men de citadel opmerken, de grootste soek van de Arabische wereld (Bazaar Khan El-Khalili) en een hoop andere zaken. De stad ligt ook aan de mythische Nijl. Een cruise is aan de orde.
Caïro, places & peoples …

37. Citytrip Dakar

De hoofdplek van Senegal is wereldberoemd omdat de plek vaak in verband wordt gebracht met de woestijnrally. De stad is gelegen op een schiereiland en heeft toeristen toch wel wat te bieden. Senegal is een arm land, maar Dakar is een plek met veel rijkdom. Meer en meer ontwikkelt de stad zich tot een moderne stad.
Dakar, Senegal from high above. Capital city of Senegal. West Africa …

38. Citytrip Kaapstad

In het Zuiden van Afrika kan men Kaapstad aantreffen. De stad ligt aan de voet van de indrukwekkende Tafelberg en aan de andere kant is er de oceaan. Een bruisend centrum, witte stranden, bloemenvelden, bergen en wijngaarden zijn er aanwezig.
› Kaapstad, het plaatje klopt hier volledig

39. Citytrip Jeruzalem

De Heilige stad is voor christenen, joden en islamieten een speciale plek. De aanhangers van deze religies leven hier naast en met elkaar. De stad behoort tot de één van de twintig oudst doorlopende bewoonde steden ter wereld. Sinds 1981 heeft de oude stad en de muren het statuut van Werelderfgoed.
› Jeruzalem, zeker eens bekijken

40. Citytrip Dubai

Met geld afkomstig uit oliebronnen transformeerde de stad de laatste jaren enorm. In Dubai is alles groter. De bijnaam van de stad luidt ‘winkelcentrum van het Midden-Oosten’. Er zijn meer dan 70 shoppingcentra te vinden en ook het grootste winkelcentrum ter wereld is hier gevestigd. Luxe is daar geen begrip, het is realiteit. Omtrent toerisme zijn de plannen ambitieus.
› Dubai, alles groter

Azië en Oceanië

41. Citytrip Peking

De Chinese hoofdstad verwelkomt jaarlijks miljoenen toeristen. De Chinese Muur – de verdedigingsmuur van meer dan 6000 kilometer – eens bewandelen (een klein stukje uiteraard), de Verboden Stad, Plein van de Hemelse Vrede en onder andere de Tempel van de Hemel zijn slechts enkele van de interessante bezienswaardigheden. Panda’s in de dierentuin spotten hoort natuurlijk ook bij een trip.
› De Chinese hoofdstad even onder de loep

42. Citytrip Sjanghai

Dit is de grootste stad van China met met liefst 25 miljoen inwoners. Tegenwoordig is het één van de belangrijkste steden in de wereld en de stad ontwikkelt zich aan een stevig tempo. Men kan twee delen opmerken: een nieuw en een oud en in beide delen kan men lange tijd vertoeven zonder zich een moment te vervelen.
› De grootste stad even van nader bij

43. Citytrip Kathmandu

De hoofdstad van Nepal is gelegen in een vallei, op een hoogte van 1350 meter. Boeddhistische en Hindoeïstische tempels vindt men er in overvloed. De stad is populair bij rugzaktoeristen. De Himalaya ligt namelijk niet ver weg.
Walking Tour Kathmandu City …

44. Citytrip Hanoi

De hoofdstad van Vietnam hoort zeker in dit lijstje thuis. Voor velen is het de favoriete stad in Azië. Het is er druk en chaotisch, maar er zijn voldoende plekjes om te ontspannen.
› Staat nog op ons persoonlijk verlanglijstje

45. Sydney

De Australische havenstad is een populaire stad onder toerisme. Iconische hoogtepunten en een goed klimaat gaan er hand in hand samen.
› Sydney, de bezienswaardigheden

Wereldsteden

Een ganse lijst dus. Deze lijst van de ’top 45 citytrips in de wereld’ in combinatie met een hoop andere leuke citytrips op deze site stelt je vast en zeker in staat om een leuke stedentrip te boeken. Voldoende plekken op deze aardbol die een bezoekje waard zijn. Het hoeft trouwens helemaal niet ver te zijn en een fortuin te kosten. Want soms … zit schoonheid in een klein hoekje 😉

Suc6! Team leukecitytrips.be

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Cityscape
Ontdek een leuke citytrip dichtbij

City trips are a popular way to explore new destinations and experience the vibrant atmosphere of urban life. Whether you’re looking for a weekend getaway