Romantische bestemmingen en citytrips

Romantische bestemmingen en citytrips

Een weekendje weg is altijd een romantisch gebeuren. Men spendeert tijd samen met als gemeenschappelijk doel: zaken ontdekken. Parijs staat sinds jaar en dag gekend als ‘stad der romantiek’, maar eigenlijk kan men zowat elke bestemming omtoveren in een liefdevolle plek. Bij de ene bestemming is dat natuurlijk al iets gemakkelijker dan op de andere. Op deze pagina bespreken we enkele leuke plekjes alwaar het mogelijk is om de geliefde te verrassen. Denken we maar aan een verjaardag, een valentijn of een ‘zomaartje‘. Vaak zijn het plaatsen waar men in eerste instantie niet aan dacht tijdens het plannen van een citytrip. Het is echter pas mogelijk om naar een plek te trekken indien men effectief weet over het bestaan van de plek en net daarom is het interessant om wat informatie door te nemen.

Romantische bestemmingen en citytrips

Mont Saint-Michel

Het schiereiland is één van de drukst bezochte Franse bezienswaardigheden. Ten westen van Parijs, op zo’n 500 kilometer van Brussel, kan men dit stukje UNESCO Werelderfgoed opmerken. Frankrijk is voor Belgen en Nederlanders trouwens het vakantieland bij uitstek. Een heuse autorondreis plannen doorheen Normandië? Laat dan zeker de Mont Saint-Michel niet links liggen.

Müllerthal

In Luxemburg kan men de regio ‘het Müllerthal’ opmerken. De regio wordt ook wel eens ‘Klein Zwitserland’ genaamd. De natuurpracht is er een streling voor het oog. Grotten, kloven, weilanden, wouden en ook een waterval vallen er te bewonderen. De bewoonde wereld is er natuurlijk wel nooit veraf. Het is de plek om te ontsnappen aan de Vlaamse drukte. De historische stad Luxemburg-Stad kan men ook bezichtigen.

De Belgische Ardennen

Luxemburg staat dan wel in het teken van natuurpracht, maar de eigen Belgische Ardennen mag men uiteraard ook niet vergeten. Een tochtje met de kajak over een plaatselijke rivier en een fikse wandeling horen altijd bij een weekendje Ardennen. Extra romantisch is de overnachting in een tent. Eén met de natuur zijn en ’s morgens genieten van een rijkelijk ontbijt.

Brugge en Gent

België bezit een hoop parels. Historische steden Brugge en Gent worden vaak jammer genoeg enkel en alleen gezien als ‘shopsteden’, maar internationale toeristen komen al langer de steden meerdere dagen bezoeken. Hoogtijd om dus even toerist in eigen land uit te hangen en de stad te verkennen zoals een echte toerist. Bezienswaardigheden bezoeken, genieten van de stadsparken en genieten van de lokale lekkernijen.

Zwarte woud

Natuurpracht scoort altijd goed in lijstjes van romantische bestemmingen. Het zwarte woud in Duitsland is nog zo’n plek. Een hoop bossen en nog meer wandelpaden bekoren er de sportieve reiziger. Er is ook nog meer. Onder andere de watervallen van Triberg, Feldberg (hoogste berg), Erdmanshöhle (grot) en de Schwarzwald Hochstrasse zijn spraakmakende hoogtepunten uit de regio.

Bohinj

Slovenië bezit in het noorden twee bekendere meren. Het drukke meer van Bled en het iets minder bekende meer van Bohinj. Het is er opmerkelijk kalmer, maar dat is eigenlijk niet erg. Het meer wordt omgeven door hoge bergtoppen en in de buurt valt veel te beleven. Een vakantie dringt zich op.

Europese grootsteden

Een groot aantal Europese grootsteden heeft iets romantisch in zich. We raden je aan om de Europese top 10 eens door te nemen. Het zijn steden die jaarlijks worden bezocht door miljoenen toeristen en stuk voor stuk zijn het opeenstapelingen van bezienswaardigheden. Het zijn de steden waar men probleemloos enkele dagen kan vertoeven zonder zich ook maar één moment te vervelen. In Parijs de Eiffeltoren beklimmen en genieten van het fenomenale uitzicht. In Rome genieten van de heerlijke tapas en in Florence die magnifieke koepel van de Duomo aanschouwen. Neem de algemene tips eens door en voor je het weet werd het weekend ‘geromantiseerd’.

Een picknick in een stadspark is een leuke manier om te ontspannen

Ijsland

Ijsland wordt jaarlijks door een hoop toeristen bezocht. Veelal rijdt men het eiland met een gehuurde wagen rond en dan kan men de algemene bezienswaardigheden spotten. Veelal zijn het natuurlijk rijkdommen. Watervallen, geisers, gletsjers en walvissen spotten zijn slechts enkele zaken. Extra romantisch is de zoektocht naar het befaamde noorderlicht. De trip naar dit eiland is wel iets minder romantisch voor de portefeuille.

Cochem

Net over de Luxemburgse grens – in Duitsland – treft men de romantische Moezelstreek aan. Cochem staat gekend als gezellig en karakteristiek Moezelstadje. Een middeleeuwse burcht kijkt uit over de stad en in het stadje zelf merkt men vakwerkhuizen en gezellige steegjes op.

Hallstatt

Oostenrijk wordt al te vaak gelinkt aan wintersport, maar ook in de zomer is het een hemelse vakantiebestemming. Neem nu even onderstaand plaatsje: Hallstatt. Oostenrijk is het land van de mythische bergen. Bergtoppen beklimmen, hutten waar ze heerlijke appelstrudel serveren, watervallen, prachtige panorama’s en vaak ook hotels met een leuke wellness kan men er vinden. Oostenrijk is zeker romantisch (voor de sportieve reiziger al iets meer).

Sintra

Op zo’n halfuurtje van Lissabon (per trein) kan men enkele feeërieke taferelen opmerken. De hoofdstad van Portugal is eigenlijk al best romantisch. Bij de vele uitzichtpunten kan men genieten van een zonsondergang en dankzij het milde klimaat is het er vaak heerlijk vertoeven in de stadsparken. Bezoek zeker ook eens Sintra. Voornamelijk het paleis gaat er met een hoop aandacht lopen, maar er man kan er zeker een dag vertoeven en een hoop andere hoogtepunten spotten.

Algemene tips

Een zekere plek omtoveren tot een romantisch nestje kan eigenlijk altijd. We sommen enkele algemene tips op.

  • We beginnen bij de accommodatie. Een jacuzzi op de kamer is altijd een schot in de roos. Bepaalde hotels hebben ook een eigen wellness.
  • Bij aankomst een fles schuimwijn kraken is ook een goed idee. Smokkel desnoods een klein flesje mee op de kamer.
  • In grootsteden kan men vaak grotere voedselmarkten opmerken en tevens zijn er ook prachtige pleinen. 1 + 1 = 2. Lokale producten aanschaffen op de markt en een picknick organiseren op een plein.
  • Een stevige wandeling organiseren is ook altijd een goed idee. Eventueel te combineren met een picknick.
  • Een tafeltje reserveren in een restaurant. Op voorhand wel eventjes kijken hoe het zit met de reputatie van de eettent.
  • Een hotel is leuk, maar in bepaalde gevallen is een camping in combinatie met een tentje ook een leuk gegeven. Een vuurtje stoken en zelf een maaltijd fabriceren met primitieve middelen kan als romantisch worden beschouwd.
  • Staar je niet blind op de populaire plekken. De schoonheid zit ook vaak in kleinere, onbekende plekjes.
  • Wandeltochtje is leuk, maar fietsen is pas de ideale manier om de streek te verkennen.

Kies dus een willekeurige bestemming die de interesse prikkelt en tover de trip mits wat kleine aanpassingen om tot een romantisch gebeuren. Op deze site is het alvast mogelijk om een groot aantal leuke citytrips door te nemen.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder