Top 20 citytrips

In het kader van stedentrips kan men melden dat er een hoop mogelijk is. Indien we enkel de buurlander Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland bekijken, dan kan men reeds een honderdtal leuke steden opmerken die wel een stop waard zijn. Op deze pagina bekijken we echter de absolute top van de citytrips. Het zijn de steden die met de meeste aandacht gaan lopen en waar jaarlijks uit alle hoeken van de wereld miljoenen toeristen over de vloer komen. Het zijn de steden waar men moeiteloos 3 à 4 dagen kan vertoeven zonder zich ook maar één moment te hoeven afvragen wat men een zeker moment zal doen. Op deze pagina lijsten we deze droombestemmingen eens op telkenmale melden we een korte beschrijving. Meer uitgebreide informatie in het kader van hoogtepunten, hotels, gratis zaken en algemene informatie rondom de stad kan men op de specifieke pagina van de stad doornemen.

Lissabon

Tijdens de ontdekkingsreizen was Portugal een absolute grootmacht. Deze rijkdom kan men tegenwoordig nog steeds bewonderen aan de hand van een hoop indrukwekkende gebouwen. Lissabon is trouwens gebouwd op 7 heuvels. Veel hoogteverschillen en een hoop prachtige panorama’s. Meer informatie: Lissabon citytrip.

Madrid

De hoofdstad van Spanje staat vaak in de schaduw van Barcelona. Deels onterecht wat mij betreft. Madrid is een heerlijke wandelstad. Niet te groot, maar ook niet te klein. Slenteren van hoogtepunt naar hoogtepunt en af en toe eens proeven van die heerlijke Spaanse keuken, het hoort er allemaal bij tijdens een citytrip naar Madrid.

Barcelona

De Catalaanse stad is onlosmakelijk verbonden met architect Gaudi. Een hoop hoogtepunten kan men rechtstreeks linken aan deze man. Het belangrijkste monument van de stad – de Sagrada Familia – is tot op de dag van vandaag nog niet volledig klaar, maar toch bezoeken jaarlijks ruim 4 miljoen toeristen het huzarenstukje. Tijdens een Barcelona citytrip zal men met zekerheid wel vaker het openbaar vervoer moeten gebruiken. De hoogtepunten liggen nogal verspreid, maar ronddwalen door de stad is nu niet echt een straf. Ondertussen kan men de dynamiek van de Catalaanse stad aanschouwen.

Rome, Venetië en Florence

Italië is een heerlijk vakantieland. Het is een onmogelijke opdracht om het land samen te vatten aan de hand van drie toeristische steden, maar we doen toch een poging. De Italiaanse steden hebben vaak dezelfde algemene kenmerken. Een verzameling van prachtige pleinen, een hoop kunstschatten, rijke historie, heerlijke gastronomie en in de zomermaanden een zeer aangenaam klimaat. ’s Avonds komen de steden vaak echt tot leven en zitten alle terrasjes afgeladen vol. Overdag kan men dan de hoogtepunten bezoeken en slenteren door de smalle steegjes. De Italiaanse charme en de romantiek worden door zowat alle toeristen als ‘heerlijk’ ervaren.

Ja! Ik wil naar RomeVenetië en Florence.

Berlijn

De meeste toeristische trekpleisters liggen in het zuiden. Steden gelegen aan een zee en een overvloed aan zon, dat is altijd een goede combinatie. De grootste stad van Duitsland en tevens de hoofdstad, Berlijn, is dus ietwat een vreemde eend in de bijt. De bewogen geschiedenis ontdekken doet men dankzij een fikse wandeling door de stad. Delen van de Berlijnse meer aanschouwen hoort zeker bij een Berlijn stedentrip.

Parijs

Wij – Belgen – zijn bevoorrecht. De drie meest geliefde bezienswaardigheden van Frankrijk liggen vlakbij. Twee van deze hoogtepunten kan men perfect tijdens een Parijs citytrip verkennen. We hebben het over de Eiffeltoren en over het Kasteel van Versailles. Parijs is een openluchtmuseum en dankzij de nabijheid perfect bereikbaar per trein.

 

 

Boedapest

De hoofdstad van Hongarije ligt aan weerszijden van de Donau. Het Parlement is wellicht het belangrijkste symbool van de stad, maar net zoals elke andere metropool op deze pagina is er geen gebrek aan bezienswaardigheden. Tijdens een Boedapest citytrip ontdek je natuurlijk alles zelf.

Londen

Edinburgh

Men denkt niet meteen aan Schotland bij het maken van een stedentrip. Schotland is een veelzijdig vakantieland. De Highlands trekken een hoop wandeltoerisme, maar ook Edinbrugh is een interessante stad. Een rijke historie gecombineerd met bars op elke hoek van de straat, de ideale combinatie dus. Vergeet ‘het regent altijd in Schotland’. Al bij al valt dat goed mee, maar neem voor de zekerheid toch maar een regenjas mee!

Valencia

In Spanje is de onderlinge concurrentie groot. De Catalaanse stad en de hoofdstad Madrid vechten om de titel, maar een hoop andere steden zien de toeristen ook graag komen. Malaga, Sevilla en Valencia zijn voorbeelden van dergelijke parels.

Istanboel

 

 

Wenen

Oostenrijk krijgt het ganse jaar rond een hoop toeristen te verwerken. In de winter zijn er de wintersporters en in de zomer heersen de wandelaars en fietsers in de bergen. Aan culturele steden is er ook geen gebrek. Salzburg kan men opmerken, maar de absolute nummer 1 is toch wel Wenen. Een imposant cultureel aanbod, prachtige architectuur en Weense gezelligheid kan men er opmerken. In het beste geval zak je met de wagen af naar de stad en kan men spreken van een heuse Oostenrijk rondreis. Eerst heerlijk wandelen in de bergen en daarna genieten in de grootstad.

Praag

Dit is een niet chronologische lijst, anders had Praag zeker en vast een stuk hoger gestaan in de lijst. De hoofdstad van Tsjechië is een echte parel. Koop een Prague Card en men kan onder andere de Karelsbrug, Tynkerk en de De burcht van Praag een bezoekje brengen.

Athene

Stockholm

De topper van de Scandinavische landen is gebouwd op 10 eilandjes en het is eigenlijk de perfecte bestemming voor levensgenieters. De welvaart is er hoog. Toeristen kunnen er onder andere in het Vasa het enige 17de eeuwse oorlogsschip bewonderen. De Gamla Stan is dan weer één van de grootste en oudste middeleeuwse stadskernen van Europa.

Sint-Petersbrug

Reykjavik

Bewonderaars van natuurfenomenen komen zeker aan hun trekken in Ijsland. Watervallen, bergen, het noorderlicht, desolate plekken en gletsjers komen er samen. Een rondreis rond het eiland (eigenlijk de enige hoofdweg van het eiland volgen dus) is populair, maar ook de hoofdstad is absoluut enkele dagen waard. Dankzij een citytrip naar de hoofdstad van Ijsland kan men onder andere de thermale baden, Grasagardur Botanische Tuin en het cultuurhuis bewonderen. Vergeet natuurlijk niet de stad even te verlaten om die prachtige natuur te bewonderen.

Dublin

Bonus: Amsterdam en Brussel

Voor wereldsteden hoeft men niet ver te reizen. In eigen land is er hoofdstad Brussel. Geliefd bij internationale toeristen. Soms is het leuk om eens toerist in eigen land te spelen. De gildehuizen rondom de Grote Markt, het kleine Manneken Pis, Jubelpark, de Marollen en het Atomium zijn slechts enkele bezienswaardigheden in de hoofdstad van België. Bezoek dus niet enkel de belangrijkste shopstraten, maar zoek op voorhand even de hoogtepunten op.

En iets verder ligt Amsterdam. De hoofdstad van Nederland is perfect bereikbaar per trein. Het Anne Frank Huis, Rijksmuseum en het Van Gogh Museum kan men er opmerken. De coffeeshops en de Amsterdamse grachten zorgen er voor de typisch Amsterdamse sfeer.

Europa ontdekken

De citytrip top 20 is deels gebaseerd op feiten en deels op persoonlijke voorkeur. Weet dat dit niet de enige mogelijkheden zijn indien je van plan bent om een Europese citytrip te plannen. Deze metropolen zijn stuk voor stuk prachtig en absoluut een ontdekkingstocht waard, maar Europees gezien zijn er een hoop mogelijke bestemmingen. Op deze site komen ook een hoop ietwat onbekende, leuke plekken aan bod. Het zijn steden en regio’s die soms te weinig aandacht genieten, maar eigenlijk ook een heuse trip waard zijn. Het is pas mogelijk om eens af te zakken richting deze leuke plekken indien men kennis van zaken heeft en weet heeft van de plekken. Hoogtijd om dit alles eens door te nemen dus.

» Deel deze schitterende bestemming:

» Snelkeuze

Citytrips

⋆ MEERDERE, BIJZONDERE ⋆

Bestemmingen

Photo Bratislava skyline
Slowakije: Ontdek de Hoofdstad Bratislava

Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De stad heeft door de eeuwen heen verschillende namen gehad, waaronder